Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes tijdens babyborrel

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Vandaag had in Pelt de gemeentelijke babyborrel plaats. In 2023 kwam er in onze gemeente bij liefst 317 gezinnen een kindje bij. Vooral door geboorte, maar ook door adoptie en in pleeggezinnen. Elk van hen is een nieuw Peltenaartje en dat wil het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigde de gemeente ouders en kinderen uit voor een bij uitstek gezinsvriendelijk evenement, dat georganiseerd werd met de medewerking van de vrijwilligers van Wiegwijs en de Peltse Gezinsbonden.

Pelt organiseert al enkele jaren tijdens ‘de Week van de Opvoeding’ de grootste babyborrel van de omgeving. Dit jaar toverde het gemeentebestuur Cultuurcentrum Palethe om tot een heus speelparadijs voor kinderen en een gezellige netwerkplek voor ouders.

Schepen van gezin Katrien Kenis: "Tijdens de Peltse Babyborrel wil Pelt nieuwbakken ouders kennis laten maken met alle instanties die het opgroei- en opvoedingsgebeuren kunnen ondersteunen. Gemeentelijke diensten en partners zoals de bibliotheek, UiTPAS, Buitenschoolse opvang Pelterkids, Opvoedingswinkel Noord-Limburg, de Peltse Gezinsbonden, Pleegzorg en Huis van het Kind Pelt stelden daarom hun werking voor. Aanwezige mama’s, papa’s, pleegouders en pluspartners kregen de kans met elkaar te netwerken met een hapje of drankje erbij. Ze konden in gesprek met de vrijwilligers van Wiegwijs, voor advies tijdens de eerste levensjaren van hun kind. Ook onthaalouders en medewerkers van kinderopvanginitiatieven waren aanspreekbaar."

Broertjes en zusjes konden zich amuseren bij allerlei kinderattracties, zoals de schminkstand, het springkasteel, een wobbelparcours, de photobooth,… Ter animatie van de kinderen was er een uitgebreide meet en greet met gemeentelijke mascottes Mo en Flo en zorgde een balonnenclown voor opblaasbaar entertainment.

Alle nieuwe Peltenaartjes gingen naar huis met een leuk geschenkje. Maar het grote geschenk dat het Peltse bestuur de kinderen eigenlijk wil aanbieden, is een sterke gemeente die hen alle kansen kan bieden om op te groeien, naar school te gaan, te werken en te wonen. Een gemeente ook met goed uitgebouwde initiatieven voor kinderopvang, kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding en opvoedingsondersteuning. Vanaf september hopen we alle jonge Peltenaartjes en hun ouders te verwelkomen in de gloednieuwe belevingscampus De Stroming op het Kerkplein, met onder meer een nieuwe bibliiotheek en een fysiek Huis van het Kind.

Nieuws

Stem Dennis en Els: uw beste keuze voor Pelt!

Op zondag 9 juni zijn het Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen.

Pelt is gebaat met een sterke afvaardiging in Brussel.

Geef daarom uw waardevolle stem aan onze Peltse kandidaten Dennis en Els.

 

Selectieve vallen Aziatische hoornaar: nog tot half juni koninginnen vangen

Begin mei stelde de gemeente Pelt selectieve vallen ter beschikking om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen. Sindsdien werden al elf koninginnen gevangen en twee embryonesten vernietigd. De vallen kunnen nog tot half juni blijven staan. Tegen dan zullen de laatste koninginnen uitgevlogen zijn.  

Fotoclub Digipelt toont hun werk in nieuwe tentoonstelling ‘Artistic in the Street’

Nog tot zondag 8 september kan je in CC Palethe naar de tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van de Peltse fotoclub Digipelt. Het is al zes jaar geleden dat de fotoclub haar werken nog kon tonen aan het grote publiek.