Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop. 

Schepen van dorpenbeleid Raf Drieskens: "Heel wat buurtbewoners kwamen al meedenken tijdens een eerste workshop op 18 april. Die ging vooral over de verkeersstromen. Zo werden de routes die fietsers en auto’s het meest gebruiken binnen Boseind in kaart gebracht. Ook knelpunten zoals drukke of gevaarlijke kruispunten werden besproken."

De plannen waarop de routes en knelpunten staan aangeduid, kan je bekijken op www.participelt.be/boseindnatuurlijk .  Wie nog aanvullingen of bedenkingen heeft, kan ze daar achterlaten. Er staan er al heel wat op, maar iedereen mag gerust aanvullen. Het kan nog tot 2 juni.

De vraag die nu volgt is: hoe kan het beter?  Om het antwoord daarop te zoeken, komt er op 20 juni  een tweede workshop.

Schepen van integraal waterbeheer Liesbeth Fransen: "Aan de hand van de routes en de knelpunten die in kaart gebracht zijn, wordt in deze workshop bekeken wat de ideale verkeerssituatie kan zijn. Dat is niet noodzakelijk meteen de meest realistische situatie, maar hoe meer bewoners en bezoekers van Boseind input en reacties geven, hoe dichter we kunnen komen bij een situatie waar de mensen zich in kunnen vinden."

Inschrijven voor de workshop van donderdag 20 juni kan op www.participelt.be/boseindnatuurlijk . Er zijn twee sessies (twee maal dezelfde). De eerste start om 18.30 uur, de tweede om 20.30 uur. Je kiest zelf aan welke sessie je deelneemt. De bewoners krijgen binnenkort nog een uitnodiging in de brievenbus.

Nieuws

Stem Dennis en Els: uw beste keuze voor Pelt!

Op zondag 9 juni zijn het Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen.

Pelt is gebaat met een sterke afvaardiging in Brussel.

Geef daarom uw waardevolle stem aan onze Peltse kandidaten Dennis en Els.

 

Selectieve vallen Aziatische hoornaar: nog tot half juni koninginnen vangen

Begin mei stelde de gemeente Pelt selectieve vallen ter beschikking om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen. Sindsdien werden al elf koninginnen gevangen en twee embryonesten vernietigd. De vallen kunnen nog tot half juni blijven staan. Tegen dan zullen de laatste koninginnen uitgevlogen zijn.  

Fotoclub Digipelt toont hun werk in nieuwe tentoonstelling ‘Artistic in the Street’

Nog tot zondag 8 september kan je in CC Palethe naar de tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van de Peltse fotoclub Digipelt. Het is al zes jaar geleden dat de fotoclub haar werken nog kon tonen aan het grote publiek.