Pelt biedt plekken om rustig te blokken

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen nog tot en met vrijdag 28 juni terecht op enkele locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo meer dan 40 studieplekken ter beschikking.

Studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen tot en met vrijdag 28 juni elke dag komen blokken op enkele locaties kort bij huis: De Vliering (Neerpelt) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de twee locaties verspreid over Pelt in totaal meer dan 40 studieplekken aanbieden.

Binnen deze periode kan je elke dag – van maandag tot zondag - de studieruimte van je keuze reserveren van 9 tot 20 uur. Reserveren is niet nodig. De jeugddienst vraagt wel aan bezoekers om zichzelf in te checken via de QR-codes die aan de deuren van de ruimtes te vinden zijn.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "Ook in de Peltse bibliotheken kan je tijdens de openingsuren trouwens beperkt gebruik maken van een studieruimte. Bib Neerpelt is open tot en met 22 juni, bib Palethe tot en met zaterdag 29 juni. Daarna sluiten deze locaties definitief en verhuizen beide bibliotheken vanaf 5 augustus naar de nieuwe Peltse bibliotheek in De Stroming, aan het Kerkplein. Om te studeren in de bibliotheken hoef je niet te reserveren."

Meer informatie over de Peltse studieruimtes vind je op www.gemeentepelt.be/studieruimte.

 

Nieuws

Pelt wil met project Kloppende Dorpsharten de kernen versterken

Vroeger vormden kerkgebouwen en hun onmiddellijke omgeving mee de kloppende harten van onze dorpskernen. Sommige worden intussen niet meer gebruikt. De gemeente wil echter dat de harten blijven kloppen in de kernen en heeft een project opgestart rond de mogelijke toekomst van de kerkgebouwen en hun omgeving. Daarover wil ze nu in dialoog gaan met de betrokken bewoners. 

 

 

Pelt zoekt nieuwe uitbater horecagelegenheid Oud Dommelhof

Gemeente Pelt is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecagelegenheid Oud Dommelhof. De uitbating gebeurt op basis van een concessieovereenkomst waarvan de procedure en voorwaarden door de gemeenteraad van 30 mei 2024 goedgekeurd werd. 

 

Bibliotheek Neerpelt en Palethe sluiten eind deze maand hun deuren

Eind deze maand sluiten de huidige bibliotheken in Neerpelt en Palethe definitief hun deuren. Op maandag 5 augustus opent op het Kerkplein in Neerpelt een nieuwe, hedendaagse bibliotheek in de nieuwe belevingscampus De Stroming.