Parkeeroplossingen eindejaarsperiode

Publicatiedatum

Auteur

Dirk Thoelen

Deel dit artikel

cd&v Hasselt vraagt bijkomende parkeeroplossingen tijdens de drukke eindejaarsperiode

Tijdens de eindejaarsperiode verwelkomt Hasselt met veel enthousiasme de talloze bezoekers.
“We zien jaar na jaar de mobiliteitsdrukte toenemen zonder dat er voldoende alternatieven bijkomen. De beschikbare cijfers tonen duidelijk aan dat de meeste mensen nog de laatste dagen op pad gaan om hun kerstgeschenken te kopen.”, zegt Dirk Thoelen namens fractie cd&v Hasselt.
In deze eindejaarsdrukte willen we extra alternatieven bekomen die ook de ondernemers in de binnenstad voldoende ondersteunen.

De ondergrondse parkings raakten de voorbije jaren vaak verzadigd in de piekmomenten. De parkeerstromen werden vorig jaar omgeleid via de nieuwe parking aan Quartier Bleu, die eveneens in de eindejaardrukte het bordje volzet kreeg opgelicht. “cd&v Hasselt blijft oproepen om naar onze gezellige hoofdstad af te zakken, maar we vragen uitdrukkelijk van het stadsbestuur om meer te ontzorgen met degelijke en voldoende alternatieven”, zegt Dirk Thoelen.

Vandaag zien we – gedurende één week – het tijdelijk ontstaan van één gratis parking aan de oostrand van de stad op de parking van Park H/Trixxo. De pendelbus brengt aansluitend de bezoeker van en naar het Dusartplein. “Waarom kunnen we dit niet het ganse jaar door invoeren en dit eveneens op andere sites?” vraagt cd&v Hasselt zich af. Zo leent de carpoolparking aan afrit zuid zich perfect om met een shuttledienst richting Leopoldplein te pendelen, alsook de bestaande P&R parking west aan de Alverberg kan verbonden worden met een frequentere lus naar haltes Station en Diesterpoort. Zodoende hebben alle bezoekers de mogelijkheid om vanuit elke invalsweg vanaf deze randparkings op een vlotte manier met de Boulevardhaltes de volledige binnenstad te bereiken.

cd&v Hasselt roept het stadsbestuur op om hoogdringend het mobiliteitsplan meer onder de aandacht te brengen, extra randparkings met pendeldiensten te organiseren en een vlotte toegang naar het centrum te garanderen. Met een duidelijke communicatiecampagne leggen we op deze manier de rode loper uit naar ons prachtig stadscentrum, voor alle bezoekers, zowel mobiel als mindermobiele. Daarnaast wensen we uiteraard alle bezoekers van onze stad een sfeervol en zorgeloos bezoek aan onze stad toe.

Nieuws

Limburg investeert

Gedeputeerde van economie Tom Vandeput, tevens gemeenteraadslid voor CD&V Hasselt, maakt 3,5 miljoen euro vrij om 13 SALKturbo-projecten rond ondernemerschap en inclusieve samenleving uit te voeren.

Week van de vrijwilliger

Vrijwilligers zijn de lichtpuntjes op onze aarde.
Zij zijn voor ons allen van onschatbare waarde.
Hun werk zorgt voor warmte in de maatschappij.
En dat alles belangeloos, ten gunste van jou en mij.