Ontdek het nieuwe Provinciehuis in een rondleiding

Publicatiedatum

Auteur

Leentje Grillaert

Deel dit artikel

Het provinciebestuur heeft haar troepen gehergroepeerd in de Leopoldskazerne in Gent. Vanaf nu vormt de voormalige legerkazerne het nieuwe provinciehuis. De muur rond de site werd opengebroken, onder het vergroende paradeplein ligt nu een ruime ondergrondse garage, de bombastische architectuur van de kazerne werd gecombineerd met moderne toetsen en EROV baat er ‘resto en bistro LEO’ uit waar streekproducten de basis van de menu-kaart vormen. Naast het provinciehuis vind je op de site ook een hotel, huizen en appartementen en een kinderopvang.

Voor wie nu al nieuwsgierig is om dit alles eens te komen bekijken: vanaf september kan je een gratis bezoek genieten. Aanvragen doe je via https://oost-vlaanderen.be/bestuur-en-regio/het-provinciebestuur/bezoek-provinciehuis.html

Nieuws

Niet alleen sensibiliseren, ook handhavingsmaatregelen nodig om de parkings in Oost-Vlaanderen te vrijwaren van zwerfvuil!

Zwerfvuil is een hardnekkig maatschappelijk probleem. Al jaren zoeken verschillende instanties in Vlaanderen oplossingen voor het zwerfvuil en sluikstort op de wegen. In de aanpak van zwerfvuil werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op een driesporenbeleid: sensibiliseren, verbaliseren en opruimen.

Cd&v wil van de Vlaamse Ardennen winnende regio maken

Wie aan de landelijke Vlaamse Ardennen denkt, denk aan de koers. En toch hangt de regio in de staart van het peloton wanneer het gaat over de verdeling van middelen vanuit Vlaanderen. In een nieuw plan voor de Vlaamse Ardennen, opgemaakt in samenwerking met burgemeesters en schepenen uit de regio, pleit Robrecht Bothuyne (ondervoorzitter cd&v, Vlaams parlementslid en eerste schepen in Kruisem) voor een eerlijkere verdeling van middelen. “Dit gaat over de centen uit het Gemeentefonds, maar evengoed over onderwijs, werkgelegenheid en mobiliteit. De regio Vlaamse Ardennen is onderbedeeld op heel wat vlakken en dat moet in de toekomst anders. Wie in onze regio woont, is evenveel waard als iemand die in Antwerpen woont.”

cd&v Meetjesland samen voor een beter openbaar vervoer

Samen met een delegatie van cd&v Meetjesland heb ik als Vlaams volksvertegenwoordiger aan de Voorzitter van de Vervoerregioraad, Bart Van Thuyne, gevraagd om opnieuw te onderhandelen met De Lijn over een aangepast en beter vervoersplan in de regio.