Oekraïners vaker aan het werk

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

Er verblijven momenteel 118 tijdelijk ontheemden (uit Oekraïne) op Essens grondgebied. Meer dan de helft van de volwassen werkgerechtigde Oekraïners heeft vorig jaar vol- of deeltijds gewerkt.

Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk (cd&v) opvroeg. De Oekraïeners werkten onder meer in de groente- en fruitteelt, horeca en onderhoudssector. “Essen scoort met een tewerkstellingspercentage van 55% aanzienlijk hoger dan het Vlaamse cijfer. In Vlaanderen deed vorig jaar 23 % van de werkgerechtigde Oekraïners werkerervaring op. Essen volgt zo Nederland, waar vorig jaar bijna de helft werkt had”, weet Suykerbuyk.

Nieuws uit Essen

Gele Doos wordt opnieuw uitgedeeld

De apothekers van Essen delen opnieuw Gele Dozen uit. De Gele Doos is, eenvoudig gesteld, een gele brooddoos die mensen in de koelkast bewaren en die essentiële medische informatie bevat. Het maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om snel en persoonsgericht hulp te bieden.

Riolering woonbos Wildert, fase 1 eindelijk in de startblokken!

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin, Fluvius en de gemeente goed.  Reeds geruime tijd startte het ontwerp voor dit megaproject van meer dan 20 miljoen Euro, waarvan de gemeente ruime 4 miljoen euro zal dragen. Fase 1 is de zone tussen de Eekhoornlaan en de Vijverlaan.  Steenovenstraat, Nolsebaan en Velodreef krijgen een nieuw wegprofiel.

Nieuwe kazerne aan grens: Essen wil inspraak

Vlakbij de grens, op grondgebied Roosendaal, wil Defensie een nieuwe kazerne bouwen voor de special forces. Voor raadslid Jan Suykerbuyk (CD&V) reden om in de gemeenteraad burgemeester Van Tichelt ( CD&V) hier over aan de tand te voelen.