CD&V WZR – RKD stelt straffe nieuwe kandidaten voor

Publicatiedatum

Auteur

Geert Dedecker

Deel dit artikel

Met trots kondigt de partij CD&V WZR - RKD nog een groep nieuwe kandidaten aan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Het is een diverse groep van enthousiaste en gedreven mannen en vrouwen uit Ruiselede, Zwevezele en Wingene die klaarstaan om de ervaren ploeg te versterken. “We willen ons steentje bijdragen aan de uitbouw van onze nieuwe gemeente”, klinkt het unaniem. Lijsttrekker en huidig burgemeester van Wingene Lieven Huys heeft er samen met burgemeester van Ruiselede Greet De Roo alle vertrouwen in dat deze nieuwe krachten mee het verschil zullen maken.

Lieven Huys over de nieuwe kandidaten: "Ik ben bijzonder trots op het team dat we hebben samengesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Elk van onze kandidaten brengt unieke talenten en perspectieven mee, wat ons in staat zal stellen om met vernieuwde energie en visie onze gemeente verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat zij, samen met onze bekende krachten, een positieve impact zullen hebben in onze 3 deelgemeenten."

De nieuwe kandidaten zijn:

Jessika Billiet (46) is mama van tieners Vince en Lorris en werkt al 25 jaar bij Devos Agri BV. Ze woont in Zwevezele en heeft roots in Ruiselede. Jessika houdt van lopen, koken en voetbal, en is actief bij KSKV Zwevezele. Ze staat bekend om haar gedrevenheid en openheid voor nieuwe uitdagingen. “In de politiek wil ik vooral een aanspreekpunt zijn voor de burgers en me inzetten voor het welzijn van de inwoners”, klinkt het overtuigd. Ze gaat voor goede sport- en ontspanningsmogelijkheden. Ook wil ze ondersteuning van de landbouwers op de agenda zetten.

Quinten Dedecker is een jonge en ambitieuze kandidaat die in juli 18 jaar wordt. Hij combineert als jongste kandidaat op de lijst zijn studies in marketing met een studentenjob bij Okay. Quinten is actief in de Chiro van Wingene, kom je tegen in Jeugdhuis dE Mutse en heeft een grote passie voor reizen en politiek. “Straks wil ik nog meer de stem van de jongeren laten horen in de gemeente, werken aan een fietsveilige omgeving en steun bieden aan onze vele lokale verenigingen”, vertelt hij enthousiast. Quinten liep ooit al eens een dag mee met cd&v-minister Annelies Verlinden als vrijwillig medewerker voor het goede doel, wat een unieke ervaring voor hem was.

Jelle Rutsaert (29) woont samen met Charlotte Deboosere, met wie hij binnenkort trouwt. Hij is zelfstandig vastgoedmakelaar met een eigen kantoor in Ruiselede en werkt daarnaast als freelance legal partner bij een vastgoedbedrijf in Gent. Jelle behaalde een master in de rechten en een master in management. Jelle houdt van sport. Hij is speler en bestuurslid bij KFC Doomkerke, was competitief wielrenner en traint voor een halve triatlon. Als voorzitter van Unizo Ruiselede heeft hij een grote interesse in politiek en beleid. “Vanuit het gemeentebestuur wil ik meebouwen aan een ondernemingsgezind klimaat in onze sterke fusiegemeente. Daarnaast ga ik voor de verbetering van onze sportinfrastructuur, zeker in Ruiselede” sluit de ambitieuze Jelle af.

Jasna Vanoverschelde (30) woont in Wingene samen met Frederik Tempelaere en is mama van Joëlle en Romée. Ze heeft een tweelingzus en werkt als landbouwconsulent bij Creafarm BV. Ze studeerde  handelswetenschappen met een specialisatie in accountancy en fiscaliteit. Jasna is heel sociaal: je vindt haar vaak bij familie en de vele vrienden. “Ik ben actief bij Ferm en wil me inzetten om de ruime landbouwsector te steunen. De complexiteit van wetgeving rondom landbouw moet eenvoudiger; de sector verdient meer respect”, geeft Jasna mee.

Ruben Verkest (26) woont in Wingene bij zijn ouders en zus Marie. Hij is leerkracht secundair onderwijs in het IHKA in Ardooie. Ruben heeft een bachelor secundair onderwijs en een master geschiedenis behaald. “In de gemeenteraad wil ik opkomen voor de jeugd, de jongeren en de jongvolwassenen. Vanuit mijn jaren in de jeugdwerking en mijn werk als leerkracht ken ik de noden, maar ik wil hen vanuit onze deelgemeentes beluisteren en betrekken”, klinkt het. Ruben houdt van volleybal, geschiedenis en tekenen. De voorzitter van de lokale jongerenafdeling van cd&v is actief in verschillende verenigingen zoals WIVO Wingene, het gemeentelijk feestcomité en de Heemkundige Kring.

Lieven Huys sluit af: “Ik heb met erg veel inwoners gepraat over ons bestuur. De grote steun is voelbaar. We ervaren in en rond onze ploeg het enthousiasme om erin te vliegen. De inwoners willen vooruit en ze voelen dat ze daarvoor bij ons aan ’t juiste adres zijn. Wij staan voor een stevige beleidservaring en voor zekerheid. De nieuwe kandidaten die ik vandaag voorstel, brengen elk hun eigen unieke perspectieven en ervaringen mee. Ze staan klaar om met hun passie en inzet een positieve drive te zijn in de gemeente. Ik heet ze welkom in ons team en wens ze alle succes!

Nieuws van Wingene

cd&v wzr-rkd gaat voor goud

“Met goud behalen, bedoelen we net als in de Olympische Spelen, straks de lokale verkiezingen op 13 oktober winnen”, steekt huidig burgemeester van Wingene en lijsttrekker van cd&v wzr-rkd Lieven Huys van wal. De gemeentelijke fusie zorgde ervoor dat de lokale cd&v-afdeling in Wingene samensmolt met de Ruiseleedse meerderheidspartij rkd. De twee burgemeesters, Lieven Huys en Greet De Roo, staan samen bovenaan.

Bespreekba(a)r

Eind 2023 lanceerden we een online bevraging onder de titels ‘Wingene Kiest’, ‘Zwevezele Kiest’ en ‘Ruiselede Kiest’. Meer dan 1.500 mensen vulden deze bevraging in. Ben je benieuwd naar de resultaten? We delen die graag met jou!

Schepen Hedwig Kerckhove zet wegens medische redenen stap terug, Stefaan Verhelle volgt op

Hedwig Kerckhove, schepen in Wingene van openbare werken, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, noord-zuid en land- en tuinbouw, liet afgelopen weekend zijn partij weten dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking stelt van de partij wegens medische redenen. Hij wordt als schepen vervangen door gemeenteraadslid Stefaan Verhelle.