Mooimakers’ Week van de Handhaving verschuift focus van sensibiliseren naar beboeten

Publicatiedatum

Auteur

Margot Wybo

Deel dit artikel

Op vraag van raadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) naar de resultaten van de ‘Week van de Handhaving’ die jaarlijks in oktober in het kader van de Mooimakers-campagne georganiseerd wordt, bevestigde Schepen Stefaan Van Coillie, bevoegd voor Afval en Milieu, in de Roeselaarse gemeenteraad maandagavond dat de focus van de actieweek verschoof van sensibilisering naar handhaving. Handhaving betekent burgers aanspreken, maar ook extra controles met extra camera’s en extra mensen op het terrein.

Sigarettenpeuken zijn en blijven probleem

Het totaalplaatje van die actieweek wordt pas volgende maand verwacht, maar nu al is duidelijk wat het grootste probleem is en blijft.

Het volledige rapport is pas voor volgende maand, maar het grootste probleem van zwerfvuil blijven sigarettenpeuken. De Gemeenschapswachten zullen in de komende weken daarom extra peukentasjes uitdelen, alhoewel de tijd van sensibiliseren voorbij raakt en er meer GAS-boetes uitgedeeld zullen worden. Die kunnen oplopen tot 350 EUR.
Schepen Stefaan Van Coillie

Raadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) reageert opgetogen met die strengere aanpak:

Sensibiliseren is nodig en goed, maar op een bepaald moment moet men meer gaan beboeten als het probleem blijft voortduren, ik ben dan ook blij dat de stad een versnelling hoger schakelt in de strijd tegen zwerfvuil.
Raadslid Tom Vandenkendelaere

Roeselare nieuws

Evenwicht vinden tussen ecologie en netheid in het maaibeleid van Stad Roeselare

Tijdens 'Maai mei niet' wordt wat minder gras gemaaid, zodat planten in het gras de kans krijgen om te bloeien. Goed voor de natuur en de insecten. Ook Roeselare doet mee, maar volgens een plan waarin rekening wordt gehouden met netheid en veiligheid. Bepaalde stroken zullen wel gemaaid worden, andere niet, zo wordt verwildering toch wat binnen de perken gehouden.

Zwerfvuil aanpakken is en blijft voor ons een prioriteit

Na afgelopen weekend waarin Roeselaarse Mooimakers in de hele stad zwerfvuil opraapten, vroeg gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) tijdens de gemeenteraad naar de resultaten en de geplande verdere acties van het stadsbestuur.

Binnenkort rouwplaats voor dieren in Roeselare

Tegen de zomer wil de stad een rouwplek voor dieren realiseren. Men kijkt hiervoor naar een plaats nabij de begraafplaats in de Groenestraat. Dat antwoordde schepen Matthijs Samyn op een vraag van raadslid Thomas Witdouck in de gemeenteraad van februari. Schepen Stefaan Van Coillie gaf mee dat ook de mogelijkheid om dieren mee te begraven in het graf van hun baasje wordt onderzocht.