Met deze 5 is Dendermondse cd&v-lijst compleet!

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Cd&v Dendermonde stelt 5 (nieuwe) kandidaten voor die zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Tegelijk kondigt cd&v aan dat de partij een volledige lijst van 35 kandidaten kan voorleggen, waarvan maar liefst 20 volledig nieuwe, beloftevolle kandidaten. Naast ons ervaren team van cd&v-mandatarissen is onze lijst versterkt met nieuwe mensen én met mensen die achter de schermen al bergen werk hebben verzet. Een mix van ervaring, vernieuwing, van alle leeftijden en deelgemeenten, met 1 oranje draad: elk van hen beschikt over de capaciteiten om de stad te besturen!

“We zijn klaar met ons huiswerk”, aldus een tevreden Dendermonds cd&v-voorzitter Hendrik Verwaeren. “Na vele gesprekken kunnen wij fier aankondigen dat we 35 straffe kandidaten hebben en dat bijgevolg onze lijst klaar is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is een evenwichtige mix van ervaring en vernieuwing, van alle deelgemeenten, van mensen met diverse achtergronden en van verschillende leeftijden. Onze lijst weerspiegelt dan ook heel goed de bevolking van Dendermonde. Als laatste nieuwelingen stellen wij Reinhold en Karine voor, twee mensen waar wij vertrouwen in hebben en die zich goed voelen bij onze partij. Daarnaast hebben wij aan Louis, Reinout en Els gevraagd om, net zoals 6 jaar geleden, mee te doen met de verkiezingen. Hun ervaring en engagement kunnen we niet missen”.

Lijsttrekker en huidig burgemeester Leen Dierick is fier op deze 2 nieuwe kandidaten: “Met Reinhold halen we de ervaring van een krasse tachtiger binnen, die goed gekend is in het verenigingsleven van Sint-Gillis en in diverse adviesraden. Hij heeft een passie voor alles wat met het welzijn van de mensen te maken heeft. En dan is er de flair van Karine die nog wat schwung aan onze rangen toevoegt en gekend is om haar gastvrijheid in Vlassenbroek. Ik ben fier dat deze twee de stap naar cd&v zetten en heb er alle vertrouwen in. Samen met onze actieve ‘anciens’ Reinout, Els en Louis willen ze mee schrijven aan ons toekomstverhaal voor Dendermonde en zijn deelgemeenten. De voorbije maanden hebben we intensief gewerkt aan onze lijst en heel wat gesprekken gehad. We hebben bewust de lat hoog gelegd: elke kandidaat heeft de capaciteit om onze stad te besturen. Het enthousiasme en de sfeer in ons team is zeer groot! Ik ben dankbaar, fier en heb er alle vertrouwen in dat we met dit team de grootste partij zullen blijven.

De twee totaal nieuwe kandidaten

Reinhold Verleyen is de nestor van de cd&v-kandidaten. Hij is 81 jaar, echtgenoot van Christiane Moens en woonachtig in Sint-Gillis. Reinhold is een sociaal bewogen man die actief is bij Okra Sint-Gillis en in het regiobestuur van Okra Waas en Dender. Gedurende enkele jaren was hij ook voorzitter van de raad van bestuur van de Dendermondse bibliotheek. Momenteel is hij voorzitter van de stedelijke Welzijnsraad en adviseert hij op die manier de beleidsmakers van onze stad. “Als senior wil ik graag mijn stem laten horen over de zaken waar onze oudere bevolking van wakker ligt”, aldus een gedreven Reinhold.

Karine Van Damme is een hippe dame van 58 jaar, getrouwd met Eli Tackaert, zelfstandig uitbater van kunst- en muziekcafé De Kleine Notelaar in Vlassenbroek. Karine is moeder van een zoon van 25 en een dochter van 18. Sinds meer dan 20 jaar heeft ze een commerciële functie in de financiële wereld. Ze is geboren in Sint-Gillis en woont sinds 1999 in het centrum van Dendermonde. Haar vrije tijd besteedt Karine graag aan literatuur, film, yoga en wandelen met haar hond Leo. Haar passie voor literatuur mag ze regelmatig botvieren in de boekenclub De Franketoten, “need I say more”, voegt ze er aan toe. Karine haar levensmotto is "Leven en laten leven" en ze noemt zichzelf een toonbeeld van verdraagzaamheid.

Deze kandidaten zijn al langer bekend binnen cd&v

Els Claes is een bezige dame van 54 jaar en trotse moeder van twee kinderen. Ze woont in Sint-Gillis waar ze al bijna 28 jaar een gepassioneerde onthaalmoeder is en bekend staat om haar toewijding en betrokkenheid bij de gemeenschap. Els is actief in verschillende verenigingen en vzw’s. Ze heeft een groot hart voor haar medemensen en zet zich in om het welzijn van anderen te bevorderen. Naast haar vrijwilligerswerk geniet Els van samen iets gaan eten, iets drinken, en op stap gaan met vrienden. Haar warme persoonlijkheid en enthousiasme maken haar een geliefde verschijning in Sint-Gillis. Haar motto: “Ik ben wie ik ben”.

Reinout Remmery is 47 jaar, gehuwd met Greetje Onselaere en vader van twee dochters. Hij woont in Grembergen en is orthopedagoog van opleiding. Na een job als domeincoördinator bij CM Oost-Vlaanderen werd hij in 2020 coördinator van de Eerstelijnszone Dender, de netwerkorganisatie die o.a. tijdens de coronapariode de vaccinatiecentra in onze regio coördineerde. Daarnaast is Reinout ook secretaris van cd&v Dendermonde. “Inwoners, zorg- en welzijnsactoren, lokale besturen, ... verbinden is de kern van mijn job, maar die verbinding en betrokkenheid is ook wat mij drijft in de lokale politiek”, aldus Reinout. “Jouw zorg is mijn zorg” is zijn motto.

Louis Dauwe is een geboren en getogen Baasrodenaar. Hij is 81 jaar en weduwnaar. Ondanks het feit (of juist dank zij het feit) dat hij gepensioneerd is, blijft hij een bezige en sociale bij. Vooral bij de senioren is hij actief, bijvoorbeeld als lid van OKRA, Samana en kwb, als bestuurslid van de Parochiale Werken en als vrijwilliger in lokaal dienstencentrum ’t Plein en wzc De Cocon in Baasrode. Zijn motto is “Woorden passen bij mij niet, daden wel” en zijn engagement bij cd&v is er, naar eigen zeggen, “om in oktober opnieuw de grootste partij in Dendermonde te zijn!

 

Nieuws uit Dendermonde

Team Leen voor iedereen!

Cd&v Dendermonde stelt haar volledige lijst van 35 kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 en trapt haar voorstellingscampagne ‘Team Leen voor iedereen!’ op gang.

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.