Meer dan 4.000 Peltenaren vieren vrijdag ‘Dag van de Buren’

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Morgen, vrijdag 31 mei wordt in Pelt de ‘Dag van de Buren’ gevierd. Niet minder dan 91 lokale buurtinitiatieven – of meer dan 4.000 Peltenaren - nemen deel aan het initiatief. Het gemeentebestuur ondersteunt elk buurtinitiatief tijdens de ‘Dag van de Buren met een budget van €90. Dat bedrag kunnen ze inruilen voor drank en/of hapjes bij een lokale handelaar naar keuze.

Het belang van een levendige buurt mag je niet onderschatten. Heb je nood aan een goed gesprek, merk je bij het koken dat je dringend wat melk nodig hebt of heb je raad nodig bij een klusje? Je buren zijn er steeds voor jou.  

De Peltse buurten bevestigen komende vrijdag tijdens de ‘Dag van de Buren’ dat ze nood hebben aan die samenhang en ontmoeting. Niet minder dan 91 Peltse buurten - of meer dan 4.000 Petenaren - klinken vrijdag het glas en maken er samen een gezellige avond van.

Raf Drieskens, schepen van dorpenbeleid en lokale economie: "De gemeente Pelt ondersteunt elke deelnemende buurt met een budget van €90. Dat betekent een totale ondersteuning van goed €8.100. Het feestbedrag van €90 per buurt kan je inruilen voor drankjes, fruit, ijs, vlaai, koffiekoeken, frietjes, pizza, … van één lokale handelaar naar keuze."

Nieuws

Natuur en erfgoed gaan hand in hand in publiek toegankelijk Park van Lille

Het Park van Lille is officieel geopend. De gemeente kocht het 50 are grote park bij het teutenhuis ‘Spaas’ in 2020 en liet het afgelopen jaar omvormen tot een landschapstuin. Het stukje groen dat voorheen verborgen bleef achter de tuinmuren is voortaan toegankelijk voor het publiek. Naast het groen staan de Lilse teuten centraal in het park.

 

Pelt wil met project Kloppende Dorpsharten de kernen versterken

Vroeger vormden kerkgebouwen en hun onmiddellijke omgeving mee de kloppende harten van onze dorpskernen. Sommige worden intussen niet meer gebruikt. De gemeente wil echter dat de harten blijven kloppen in de kernen en heeft een project opgestart rond de mogelijke toekomst van de kerkgebouwen en hun omgeving. Daarover wil ze nu in dialoog gaan met de betrokken bewoners. 

 

 

Pelt zoekt nieuwe uitbater horecagelegenheid Oud Dommelhof

Gemeente Pelt is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecagelegenheid Oud Dommelhof. De uitbating gebeurt op basis van een concessieovereenkomst waarvan de procedure en voorwaarden door de gemeenteraad van 30 mei 2024 goedgekeurd werd.