Mathias Diricx trekt CD&V-lijst. Edward De Wit is lijstduwer

Publicatiedatum

Auteur

Mathias Diricx

Deel dit artikel

CD&V Kapelle-op-den-Bos schuift Mathias Diricx naar voor als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ereburgemeester Edward De Wit zal de lijst duwen.

Tussen 2013 en 2019 leverde CD&V met Edward De Wit de burgemeester in Kapelle-op-den-Bos. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde CD&V in Kapelle-op-den-Bos nog 28,5% van de stemmen, een verbetering van hun resultaat van 2012. Door de coalitie van N-VA en Groen werd CD&V echter naar de oppositiebanken verwezen. CD&V gaat nu volop voor verjonging en wil in 2024 terug de burgemeester leveren.

Mathias Diricx lijsttrekker

Jan De Doncker (lokaal afdelingsvoorzitter) stelde Mathias voor als nieuwe lijsttrekker op een ledenbijeenkomst eind augustus:

“Met grote trots mag ik namens onze partij aankondigen dat wij met Mathias Diricx als lijsttrekker naar de volgende verkiezingen zullen gaan. Mathias is een jonge en dynamische man met ervaring en motivatie. Wij hebben alvast erg veel vertrouwen in hem als lijsttrekker.”

Mathias is 32 jaar, groeide op in Ramsdonk en is sterk geëngageerd in het lokale verenigingsleven. Hij werkt momenteel als advocaat bij een kantoor in Brussel. In 2012 werd Mathias voor het eerst verkozen in de gemeenteraad, waar hij momenteel fractieleider is voor CD&V in de oppositie.

Mathias: “Ik ben dankbaar voor de kans en de steun die ik krijg van mijn partij en omgeving. Ik ervaar een gezonde spanning voor wat er nu op mij afkomt, maar heb vooral veel goesting om erin te vliegen.”

“Er is heel wat werk in Kapelle-op-den-Bos. Als ik zie hoe mensen in onze gemeente geen antwoorden krijgen op hun vragen, het onderhoud van onze wegen en pleinen, sluikstort, het onderhoud van onze kerkhoven, hoe men ons erfgoed laat verkommeren, … dan denk ik steeds: dit kunnen we als gemeente toch beter? Deze basisdiensten moeten we terug op orde krijgen”

“Als ik burgemeester word, dan is mijn eerste werk de deuren van het gemeentehuis wagenwijd opengooien. Als kleine gemeente zijn er heel wat uitdagingen, maar het grote voordeel is dat je als bestuur veel dichter bij de inwoners kunt staan. Het gemeentehuis moet echt een open huis worden, waar iedereen zich welkom voelt en de burgemeester en politieke mandatarissen vlot bereikbaar zijn.”

Edward De Wit lijstduwer

Vier verkiezingen op rij was Edward De Wit in Kapelle-op-den-Bos kopman voor CD&V. In 2012 haalde hij zijn beste resultaat met 1.309 voorkeurstemmen en werd hij burgemeester. Met de voordracht van Mathias Diricx, geeft Edward De Wit de spreekwoordelijke fakkel als kopman door. Maar Edward gaat niet op zijn lauweren rusten. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal hij de lokale CD&V-lijst duwen. Hij blijft actief bezig en wil, samen met Mathias en de andere CD&V-kandidaten, de gemeente Kapelle-op-den-Bos opnieuw besturen.

Edward: “Eén van de redenen waarom ik er 100% mee doorga, is dat de zogenaamde ‘Verandering’ die de huidige meerderheid bij het begin van deze legislatuur aankondigde gewoon niet werkt. Het gemeentehuis moet voor iedereen toegankelijk zijn, echte inspraak en luisterbereidheid is nodig, geen politiek vanuit een ivoren toren. Beleidsmensen moeten ‘onder de mensen’ komen en oog hebben voor zij die het moeilijk hebben. Dit zijn belangrijke zaken waar Mathias, ikzelf en heel de CD&V-ploeg op eenzelfde golflengte zitten.”

“Mathias is advocaat, heeft een grote dossierkennis, is sociaal ingesteld en heel actief in het verenigingsleven. Hij staat open voor een onderbouwde dialoog, is taalvaardig, kan beslissingen nemen, … Ik wil hem steunen en ben er rotsvast van overtuigd dat hij het burgemeesterschap aankan en zich ten volle zal inzetten ten dienste van iedereen. Ik wil deze CD&V-lijst duwen om samen meer gelukkige mensen te zien in ons dorp.”

“Met Mathias aan het roer zal het beter worden voor elke Kapellenaar!”

kapelle-op-den-bos_nieuws

Aangifte belastingen (aanslagjaar 2024)

De aangifte in de personenbelasting aanslagjaar 2024 kan vanaf nu online ingediend worden en moet ingediend zijn tegen 15 juli 2024.

Oppositie vraagt transparantie over subsidie van 1 miljoen euro en renteloze lening aan nieuwe fusieclub voor aanleg van twee kunstgrasvelden

Vorige maandag keurde de gemeenteraad definitief de subsidie van 1 miljoen euro en de renteloze lening van 250.000 euro goed aan voetbalclub Groot Kapelle. Op de gemeenteraad vroegen we meer transparantie over het dossier en hebben we gevraagd het punt op een volgende zitting te behandelen.

Onze voorstellen voor de wekelijkse markt

De markt op donderdag is voor heel wat Kapellenaren niet alleen een plaats om boodschappen te doen. Het is ook een belangrijke sociale ontmoetingsplaats. Jammer genoeg stellen we vast dat het aantal kramen de afgelopen jaren sterk afneemt en daardoor ook de aantrekkingskracht van de markt.