Miranda Hermans

Gemeenteraadslid

Hey, en welkom op mijn persoonlijke pagina!

Ik ben Miranda, geboren in Maaseik in 1967 en heb heel mijn jeugd in Kessenich en omstreken doorgebracht. Ik ben een fiere mama van 2 kinderen en enorm trotse oma van 5 kleinkinderen. Na een periode gewoond te hebben in het Leuvense kozen mijn man en ik bewust om terug te keren naar daar waar vriendelijkheid en respect geen uitzondering, maar de norm zijn. We keerden terug naar Maaseik. Sinds november 2023 ben ik gemeenteraadslid voor deze mooie stad.

Op dit moment werk ik als secretaresse in een huisartsenpraktijk in de buurt. Zorgen voor mensen zit in mijn bloed, en ik ben enorm blij dat ik daar elke dag aan kan bijdragen. Tijdens mijn vrije tijd ben ik enorm graag bezig met mijn kleinkinderen en kinderen, zie je me regelmatig wandelen, eten of genieten van een concert. Verder ben ik ook stichtend lid en vrijwilliger bij Den Hobbelige Stop. Deze groep mensen zet zich continu in voor Kom Op Tegen Kanker.

Ik zet mij ten volle in voor de strijd tegen kinderarmoede. Recente cijfers tonen aan dat 300 tot 400 kinderen in Maaseik opgroeien in kansarmoede. Als we als gemeenschap serieus zijn over het gegeven dat de toekomst bij de volgende generatie ligt, dan mogen we niet tolereren dat kinderen geen kansen krijgen om hun volle potentieel te benutten. Ik zou daarin onder andere graag willen onderzoeken of er ruimte is om élk kind een warme maaltijd aan te bieden tijdens de schooluren.

Verder denk ik dat we in Maaseik ook moeten kijken naar eenpersoonswoningen voor senioren en starterswoningen voor jonge gezinnen. Voor senioren is een eenpersoonswoning een kans om hun zelfstandigheid te garanderen, terwijl zij mogelijk wel kunnen beroep doen op ondersteuning vanuit het woonzorgcentrum. De oud ziekenhuissite lijkt mij veel potentieel te hebben om onze meest ervaren inwoners te laten genieten van hun welverdiende oude dag.

Een dak boven je hoofd is het begin van zekerheid voor de rest van je leven. Daarom zou er in Maaseik een aanbod van betaalbare starterswoningen moeten zijn om jonge gezinnen hun eerste stappen richting succes te laten zetten. Zo verankeren we hun generatie én de volgende in het DNA van onze prachtige stad.

Respect werkt in beide richtingen. En mensen die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven voor onze gemeenschap verdienen de aandacht van het beleid. Daar ga ik voor, elke dag opnieuw.