Leen Dierick legt eed af bij Oost-Vlaamse gouverneur als nieuwe burgemeester van Dendermonde.

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Vanaf 1 januari legt huidig burgemeester Piet Buyse zijn burgemeestersambt neer in de Ros Beiaardstad en zegt daarbij de lokale politiek vaarwel. Huidig eerste schepen en kamerlid Leen Dierick volgt hem op als burgemeester.

Dinsdagavond (19/12) vond de eedaflegging van Leen Dierick als nieuwe burgemeester van de stad Dendermonde plaats. Dit gebeurde in de ambtswoning van Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter in het bijzijn van familie, burgemeester Piet Buyse, medewerkers en Dendermondse cd&v-prominenten.

“Ik ben Piet enorm dankbaar voor de zeer fijne samenwerking gedurende al die jaren en voor zijn moedige keuze nu. Ik besef dat de uitdaging groot is, maar ik voel me enorm gesterkt door de ervaring die ik de voorbije 23 jaar heb opgebouwd, door onze straffe cd&v-ploeg die bruist van ervaring en jong talent en last but not least door mijn familie. Ik heb al een aantal keer mijn eed mogen afleggen, maar de eedaflegging als burgemeester is toch wel iets heel speciaals. Burgemeester mogen zijn, is het mooiste politieke mandaat dat er is. Het was een bijzonder moment omdat alle mensen die heel veel voor me betekenen er bij waren, in het bijzonder mijn ouders en gezin. Vol energie en hoopvol wil ik er vanaf 1 januari invliegen om onze huidige projecten verder te zetten en onze stad en deelgemeenten futureproof te maken. Ik kijk er naar uit om vele mensen te ontmoeten en samen te werken met positieve mensen, want zo bereik je het meest”, verklaart Leen Dierick.

Achtergrond

Leen Dierick (45 jaar) haar vader Maurits Dierick was burgemeester van Dendermonde van 1986-1994. Ze is een geboren en getogen Dendermondenaar die in deelgemeente Grembergen woont samen met haar echtgenoot Frank en dochters Stien en Ries. Zij trad voor het eerst in de lokale politiek tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 en raakte hierbij rechtstreeks verkozen. Op 22-jarige leeftijd werd zij de jongste schepen die Dendermonde ooit kende. Van 2007 tot 2023 was/is zij 1ste schepen. Vanaf 1 januari 2024 wordt zij de eerste vrouwelijke burgemeester van Dendermonde als opvolger van huidig burgemeester Piet Buyse. Tevens is zij ook sinds 2007 Kamerlid voor cd&v. Aan de nationale verkiezingen in juni 2024 zal zij niet meer deelnemen en verlaat dan ook de nationale politiek om haar droom én haar hart te volgen en resoluut te kiezen voor haar stad Dendermonde. “Met volle goesting en overtuiging”, zegt ze daarover.

Nieuws uit Dendermonde

Team Leen voor iedereen!

Cd&v Dendermonde stelt haar volledige lijst van 35 kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 en trapt haar voorstellingscampagne ‘Team Leen voor iedereen!’ op gang.

Met deze 5 is Dendermondse cd&v-lijst compleet!

Cd&v Dendermonde stelt 5 (nieuwe) kandidaten voor die zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Tegelijk kondigt cd&v aan dat de partij een volledige lijst van 35 kandidaten kan voorleggen, waarvan maar liefst 20 volledig nieuwe, beloftevolle kandidaten. Naast ons ervaren team van cd&v-mandatarissen is onze lijst versterkt met nieuwe mensen én met mensen die achter de schermen al bergen werk hebben verzet. Een mix van ervaring, vernieuwing, van alle leeftijden en deelgemeenten, met 1 oranje draad: elk van hen beschikt over de capaciteiten om de stad te besturen!

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.