Leen Dierick: “Ik volg mijn droom én mijn hart en kies voluit voor Dendermonde”.

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Eerste schepen en toekomstig Dendermonds burgemeester Leen Dierick kiest ervoor geen kandidaat meer te zijn bij de nationale verkiezingen van juni 2024. Dierick zal haar huidig mandaat als Kamerlid afwerken en zal zich volledig focussen op haar burgemeestersambt dat start vanaf 1 januari 2024.

Ik ben in de lokale politiek gestapt als 22-jarige studente met de droom om Dendermonde en de deelgemeenten veiliger, mooier en beter te maken. In 2007 kreeg ik de kans om naast schepen ook federaal parlementslid te worden. Ik maakte toen de keuze om fulltime politiek actief te zijn. De vele contacten met onze inwoners inspireerden me in Brussel telkens om dagdagelijkse problemen van de mensen aan te pakken”, zegt Leen Dierick. Een betaalbare energiefactuur, bankautomaten in je dorp, eerlijke prijzen voor landbouw, een gratis eerste herinneringsbrief, overal digitaal betalen, kortere betaaltermijnen voor bedrijven, mensen beschermen tegen internetfraude, de invoering van het ‘recht om vergeten te worden’ of het betaalbaar en toegankelijk maken van verzekeringen … zijn de thema’s die Dierick aankaartte in de commissie Economie en Energie.

In juni 2024 zijn er eerst bovenlokale verkiezingen. “Ik kan opnieuw de 2de plaats op de federale lijst krijgen”, bevestigt Dierick. “Maar vanaf januari 2024 mag ik de burgemeesterssjerp overnemen. Een hele eer maar vooral ook een groot engagement. Dit engagement wil ik ten volle aangaan! Ik heb daarom beslist om niet meer deel te nemen aan de federale verkiezingen en bijgevolg na 17 jaar te stoppen als federaal parlementslid. Keuzes maken is vaak niet makkelijk, maar ik volg mijn droom én mijn hart en daarom kies ik resoluut en met volle goesting en overtuiging voor Dendermonde!”, verklaart Leen enthousiast. “Samen met onze vernieuwde cd&v-ploeg, die bruist van ervaring en veel jong talent, wil ik elke dag verder bouwen aan onze stad en deelgemeenten, ik wil onze huidige projecten verder zetten en nieuwe opstarten om onze stad futureproof te maken.”

Leen Dierick wenst uitdrukkelijk al haar 18.553 Oost-Vlaamse kiezers te bedanken, alsook de nationale partijleiding voor het herbevestigd vertrouwen.

“Leen neemt een bijzonder moedige keuze, waar ik alleen maar mijn appreciatie kan voor uitdrukken. Piet Buyse en Leen vormden jarenlang een sterke tandem, waarin Leen een belangrijke rol op zich nam om de Dendermondse belangen in Brussel te vertegenwoordigen. De keuze die Leen nu maakt is een keuze voor Dendermonde en daar steunen we haar als ploeg in door dik en dun. Een sterker signaal kan ze niet geven aan de inwoners van Dendermonde. Cd&v Dendermonde maakt werk van een sterk lokaal verhaal en voert momenteel een vernieuwingsoperatie door”, verklaart Hendrik Verwaeren, voorzitter van cd&v Dendermonde.

Wie is Leen?  Leen Dierick (45 jaar) is een geboren en getogen Dendermondenaar die in deelgemeente Grembergen woont samen met haar echtgenoot Frank en dochters Stien en Ries. Zij trad voor het eerst in de lokale politiek tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 en raakte hierbij rechtstreeks verkozen. Op 22-jarige leeftijd werd zij de jongste schepen die Dendermonde ooit kende. Van 2007 tot 2024 was/is zij 1ste schepen. Vanaf 1 januari 2024 wordt zij de eerste vrouwelijke burgemeester van Dendermonde als opvolger van huidig burgemeester Piet Buyse. Tevens was/is zij ook Kamerlid van 2007 tot 2024 voor cd&v.

Nieuws uit Dendermonde

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.

Cd&v Dendermonde stelt 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt vier nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ondertussen staat de teller op 14 nieuwe gezichten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Grootste investering ooit door onze stad: Woonzorgcentrum De Cocon in Baasrode officieel geopend!

In 2014 kondigde ereschepen en gewezen OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek officieel aan dat het verouderde woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Baasrode zou worden vervangen door een nieuwbouw. Vandaag, 10 jaar later, wordt de grootste investering ooit in de geschiedenis van de stad officieel geopend. Het gloednieuwe woonzorgcentrum De Cocon zorgt voor een kwalitatieve, warme en innovatieve zorgervaring en telt 126 bedden!