Ideale oplossing voor onveilige fietspaden ! ?

Auteur

Els Verté

Deel dit artikel

De onveilige fiets- en voetpaden in Laarne zijn niet op één en niet op twee handen te tellen. Hoe gaat men hier mee om ?

 

Op de gemeenteraad van 21 december 2023 vroeg raadslid Koen De Wilde om meer dan aandacht te hebben voor de vele onveilige voet- en fietspaden. 

Hierbij toonde hij een aantal foto's van voet- en fietspaden met putten of die soms zelf niet meer zichtbaar waren door het onkruid. 

De motivering van het schepencollege deed ons van onze stoelen vallen.

Schepen Filip De Lantsheer vond dat er geen onveilige voet- en fietspaden waren. Een beetje 'slordig' misschien. Het was de schuld van de herfst met zijn vallende bladeren, van het gewest, want voor een aantal straten is Laarne niet bevoegd, en de schuld van het feit dat de technische dienst van de gemeente Laarne een aantal maanden geen diensthoofd heeft gehad. 

Maar het was nog niet gedaan : Schepen Jasmien Jacques meldde dat het verkeersbord van het fietspad werd weggehaald. Dan is er geen fietspad meer.  

Afbeeldingsresultaten voor Verkeersbord D7. Grootte: 184 x 185. Bron: www.verkeersbord.be

In plaats van te erkennen dat er hier wel degelijk een probleem is en dat dit moet aangepakt worden, schuift men het onder het tapijt en op de hoofden van anderen. 

CD&V pleit er dus voor om alle straten van Kalken en Laarne na te gaan , een oplijsting te maken van alle problemen en deze effectief aan te pakken. 

Wil u het graag zelf horen vanop de gemeenteraad : klik hieronder en luister vanaf ongeveer minuut 49 30 seconden

Vergadering Gemeenteraad 21-12-2023 Gemeente Laarne (notubiz.be)

Nieuws

Alles wat u moet weten over de verkiezingen op 9 juni 2024

Op zondag 9 juni is het zo ver, dan kan u weer uw stem uitbrengen.

Hieronder vindt u praktische informatie

Nationaal Congres verkiezingen juni 2024

Op zondag 21 april was het verzamelen in de Nekkerbox in Mechelen.