Krista Claeys zegt de politiek vaarwel

Publicatiedatum

Auteur

Kato Hoogstoel

Deel dit artikel

Ex-schepen en het gemeenteraadslid Krista Claeys stapt uit de politiek en zegt ook de advocatuur vaarwel.  Zij gaat vanaf 1 februari aan de slag als coördinator Retail en Algemene diensten bij het Economisch Huis.

Krista Claeys is voormalig schepen, huidig gemeenteraadslid en werkte nog als advocate. "Het Economisch Huis en het economisch leven liggen me na aan het hart. Ik ben al 30 jaar bestuurslid bij Unizo. Toen ik hoorde dat ze iemand zochten, dacht ik dat het op mijn lijf geschreven was.", aldus Krista Claeys. 

Krista Claeys kwam na een lange selectieprocedure, gevoerd via Poolstok, het voormalige jobpunt Vlaanderen en door een onafhankelijk selectie- en rekruteringskantoor als beste kandidaat naar voor. Om de functie in alle objectiviteit te kunnen uitvoeren, stopt Krista Claeys als advocate, gemeenteraadslid en bestuurslid bij Unizo. "Het was nu of nooit. Ik ben zes jaar schepen geweest en ik kon daar heel concrete dingen realiseren. Toen dat wegviel, was het even zoeken. Ik heb nog genoeg in mijn mars om de job aan te pakken. Ik heb het bestuursakkoord mee onderhandeld en ik zal nu toch een klein stukje mee kunnen helpen realiseren."
Als coördinator zal Claeys de algemene diensten binnen het Economisch Huis leiden, maar ook het centrum valt onder haar takenpakket. "Ik zal ervoor zorgen dat de handel en wandel ondersteund wordt en dat de leegstand aangepakt wordt. Ik kan er onmiddellijk invliegen met onder meer de heraanleg van de Adolf Buylstraat die binnenkort van start gaat." 

Uiteraard wenst CD&V Oostende Krista Claeys veel succes met deze nieuwe uitdaging. Voorzitter Lode Lancksweerdt: "Krista is een teamspeler en gelooft sterk in de waarden  van onze partij.  Ik ben fier en dankbaar dat ik met haar mocht samenwerken en ben ervan overtuigd dat ze de nieuwe generatie CD&Vers met raad en daad zal blijven bijstaan. Eind deze maand, op onze nieuwjaarsreceptie zullen we haar natuurlijk uitgebreid danken en huldigen."

Frank Jongbloet volgt Krista Claeys op als gemeenteraadslid. 

Nieuws uit Oostende

Nanny Luijsterburg wint Poëziewedstrijd Stad Oostende 2023-2024

De nieuwe laureaten van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende zijn bekend. Op 20 januari 2024 vond de proclamatie plaats in Cultuurcentrum De Grote Post. De jury koos uit alle inzendingen Nanny Luijsterburg als winnaar. Met haar gedicht ‘Ei op een richel’ wint ze een geldprijs van 3.000 euro.

Inschrijvingen vakantieaanbod Stad Oostende van start op 18 januari

Naar goede gewoonte valt er ook in 2024 weer heel wat te beleven voor de Oostendse jeugd tijdens de vakantieperiodes in het voorjaar. Naast de speelpleinwerking PleZAND en de sportkampen wordt in de krokus- en paasvakantie ook de zonnetjeswerking opnieuw georganiseerd. Tijdens de paasvakantie opent de Tienerwerking zijn deuren op een nieuwe locatie: 't Bosjoenk. De inschrijvingen starten op donderdag 18 januari.

Bibliotheek Oostende gaat met participatieproject Drijfgoud op zoek naar ‘De Ensor in jou’

Ook de Bibliotheek van Oostende dompelt zich in 2024 helemaal onder in het Ensor-festival. Er is een nieuwe editie van het participatieproject ‘Drijfgoud’, waar iedereen een creatieve invulling mag geven aan het thema ‘de Ensor in Jou’. Daarnaast wordt elke maand een lezing georganiseerd met boeiende sprekers, die zich op hun eigen manier in de figuur van James Ensor hebben verdiept.