Het rustbankenplan voor Zwevegem is klaar: een kleine 400 plekjes om te verpozen!

Publicatiedatum

Auteur

Vic Ravelingeen

Deel dit artikel

Eén van  onze engagementen in het CD&V-verkiezingsprogramma was “Een rustbankenplan voor de gehele gemeente maken en zo in kaart brengen waar senioren, gezinnen, wandelaars en fietsers behoefte hebben aan een rustpunt om dan gericht in een project de investeringen te doen in banken die per uitstek ontmoetingsplekken zijn”.

We kunnen heuglijk nieuws aankondigen: de inventaris is klaar én er komen nog een 30-tal extra banken bij gespreid over de budgetten van dit jaar en volgend jaar!

Uit de inventarisatie blijkt dat er op ons grondgebied, inclusief de deelgemeenten van Zwevegem, in totaal 361 rustbanken zijn waarvan 226 in Zwevegem, 27 in Heestert, 41 in Moen, 26 in Otegem en 41 in Sint-Denijs. Belangrijk hierbij is dat deze rustbanken verschillende vormen kunnen aannemen: picknickbanken, traditionele zitbanken en zelfs natuurlijke boomstronken.

Uit de uitgebreide bevraging bij de adviesraden, het woonzorgcentrum, de dienst vrije tijd, actieve dorps- en wijkraden, de inwoners en onze eigen diensten werden  30 waardevolle suggesties weerhouden voor nieuwe rustbanken op ons openbaar domein in o.a. de Kapel Milanendreef, op de hoek van de Scheldestraat & Zwevegemstraat, Wulfsbergstraat, Europaplein en Lettenhofpark.

Het picknickproject van de Provincie West-Vlaanderen in de Brucqstraat in Sint-Denijs maakt hier geen deel van uit.

Wil je de volledige inventaris? Of heb je op de valreep nog nieuwe suggesties?

Contacteer ons, [email protected] of [email protected]

Zwevegem nieuws

Eerste steenlegging onderwijs- en vrijetijdscampus Kappaert.

In aanwezigheid van Vlaams volksvertegenwoordiger Loes Vandromme, tevens ook voorzitter OVSG, vond vanmiddag de eerste steenlegging plaats van de creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus Kappaert in Zwevegem.

Sem Vanhessche legt eed af als CD&V-raadslid in Zwevegem.

In opvolging van Stefaan Bonte heeft Sem Vanhessche (leeftijd?) in de raadzitting op 26 februari 2024 de eed afgelegd om vanaf 1 maart te zetelen in de Gemeente - en OCMWraad van Zwevegem.

Isabelle Degezelle en Raf Deprez steunen cd&v West-Vlaanderen.

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft afgelopen zaterdag de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. Onze afdeling kan twee kandidaten afleveren voor de verkiezingen.