Herinrichting De Koel en kruispunt met Leopoldlaan gaat van start

Publicatiedatum

Auteur

Dirk Vanseggelen

Deel dit artikel

De Koel en het kruispunt met de Leopoldlaan worden vanaf 3 april heringericht. Het doel is om de verkeerscirculatie in en om de handelszone te verbeteren, maar vooral toch om de straat en het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruiker.

Op het kruispunt worden verkeerslichten voorzien. Auto’s komende van Neerpelt krijgen een afslagstrook naar De Koel. Auto’s komende van Overpelt moeten na de heraanleg via de Sellekaertsstraat naar de handelszone. De zone uitrijden kan enkel nog via het kruispunt De Koel-Leopoldlaan. Het kruispunt en De Koel krijgen aangepaste fiets- en voetpaden.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen:
"Alle winkels en woningen blijven tijdens de werken bereikbaar. Daarvoor wordt de herinrichting opgesplitst in verschillende fasen en wordt er een tijdelijke weg aangelegd naar de Haspershovenstraat."

In een eerste fase tot aan het bouwverlof wordt het kruispunt De Koel-Leopoldlaan heraangelegd. Tijdens deze fase is er op de Leopoldlaan tussen de Sint-Jansstraat en de Sint-Jorisstraat eenrichtingsverkeer richting Neerpelt. Fietsers en voetgangers worden op dit stuk omgeleid via de Sint-Jansstraat en Zeldertstraat. Vanuit Neerpelt kan men tot aan de Sint-Jorisstraat rijden. Doorgaand verkeer moet de grote omleiding volgen via de Haagdoorndijk, Fabrieksstraat/Haspershovenstraat en Ringlaan. De Koel is enkel bereikbaar via de Sellekaertsstraat. De signalisatie gaat in vanaf maandag 3 april om 6.00 uur ’s morgens.

De tweede fase van de werken (De Koel vanaf het kruispunt tot aan de hoek) volgt na het bouwverlof. De Leopoldlaan is dan terug open in beide richtingen. Eind september-begin oktober moet de herinrichting klaar zijn. Alle informatie en plannen van zowel de herinrichting als verkeerscirculatie de zijn te raadplegen op www.gemeentepelt.be/dekoel.

Nieuws

Jongerenproject in Pelt blijft elk jaar groeien

De gemeente Pelt ging in 2021 in zee met kinder- en jongerenexpertisecentrum Arktos. Het jongerenproject ‘Culture 39’ zet in op zinvolle tijdsbesteding van lokale jongeren van 12 tot 22 jaar. Uit cijfers van een rapport van Arktos blijkt dat het project een stevige groei kent in de gemeente.

8 deelfietsen aan Hoppinpunt Neerpelt Station

Voortaan zijn er 8 deelfietsen ter beschikking aan het Hoppinpunt Neerpelt Station. Het gaat om deelfietsen van Blue-bike. Een fiets lenen werkt eenvoudig. Je betaalt lidmaatschap bij Blue-bike (12 euro per jaar) en vervolgens kan je in Pelt een fiets reserveren voor 3,5 euro per dag.

 

Natuur en erfgoed gaan hand in hand in publiek toegankelijk Park van Lille

Het Park van Lille is officieel geopend. De gemeente kocht het 50 are grote park bij het teutenhuis ‘Spaas’ in 2020 en liet het afgelopen jaar omvormen tot een landschapstuin. Het stukje groen dat voorheen verborgen bleef achter de tuinmuren is voortaan toegankelijk voor het publiek. Naast het groen staan de Lilse teuten centraal in het park.