Help je buur tijdens Corona

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

CD&V Herentals roept haar inwoners op om gebruik te maken van het online initiatief ‘Beste Buur’ om je buren te helpen in de coronacrisis. Met het briefje kun je bijvoorbeeld aanbieden om boodschappen te doen of naar de apotheker te gaan.

De briefjes kun je downloaden via https://justgoe.be/bestebuur/ en daarna uitprinten. Je kan het briefje met je contactgegevens erop deponeren in de brievenbus van je buren, in geval zij iets van de winkel of apotheker nodig hebben. CD&V Herentals roept op om het initiatief te steunen.

“We kennen allemaal het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’. In crisistijden moeten we met zijn allen herontdekken wat we aan die goede buur kunnen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat mensen niet altijd zelf om hulp durven vragen, maar zo’n briefje kan zeker de drempel verlagen en zal in de komende weken misschien wel een grote steun betekenen voor wie niet meer buiten kan komen”, zegt Matthias Verhegge, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Nieuws uit Hertals

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?

100% genieten met 0% alcohol

Op de vrijdagmarkt in Herentals is de campagne ‘Kempen 0,0% - 100% genieten, 0% alcohol’ afgetrapt. Bedoeling is zo veel mogelijk mensen aan te sporen om tijdens de maand februari voor alcoholvrij alternatieven te kiezen. Er werd alvast geklonken met een mocktail.

Heldenhuis schenkt veiligheidshesjes

Het sociale fonds Heldenhuis Herentals heeft tweehonderd fluohesjes geschonken aan de lokale vestiging van de Fietsbieb. Op de rug van het hesje staat de boodschap ‘Hier rijdt een kleine held’.