Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.

Het team van Cultuurcentrum Palethe heeft samen met de medewerkers van de dienst vrije tijd en de bibliotheek en heel wat partners – zoals de zwartedoos, Pelt Jazz, Pelter Skelter, Off Off Off, Ballastival, Dommelhof en Musica - een mooi, afwisselend en hoogstaand jaarprogramma uitgewerkt. Het is een evenwichtige mix van muziek, theater, lezing, comedy en circus voor jong en oud. Het wordt trouwens een echt feestjaar, want dit jaar vieren we het 20-jarige bestaan van de  Zinnezaal, onze grote schouwburgzaal. Voor dit gelegenheid krijgt het logo van CC Palethe een feestelijk tintje.

Schepen van cultuur Niels Valkenborgh: "In Pelt verwelkomen we komend cultureel seizoen artiesten van binnen- en buitenland. Uiteraard staan ook dit seizoen heel wat grote namen op ons podium, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo. Uiteraard hebben ook aandacht voor nieuw talent van eigen bodem, zoals Bert en Fred, Scott Reniers, FLKS, Sun to Sheeva, All Things Automatic en Terry Beks. Onze lokale kunstenaars en artiesten zijn van onschatbare waarde voor ons culturele erfgoed. We zijn er dan ook trots op dat we hun werk kunnen presenteren aan ons publiek."

Op de cover van het nieuwe jaarprogramma staat dit jaar Guido Belcanto, die op vrijdag 14 februari 2025 te gast is in Palethe met de voorstelling ‘Tedere Baldadigheden’. Het is één van de meer dan 90 podiumvoorstellingen die de brochure van het komende seizoen rijk is. Heel wat voorstellingen hebben dit jaar een 'ontdekkingsprijs'. Boek je deze voorstellingen voor 21 september 2024? Dan kan je aan het verminderde tarief dit pareltje gaan ontdekken.

Bij alle voorstellingen die de komende maanden op het programma staan kan je ook komend seizoen trouwens punten sparen met je UiTPAS, een spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. Die punten kan je later omruilen tegen leuke voordelen of iets extra. De UiTPAS is voor alle Peltenaren te koop aan € 1 (€ 5 voor niet-Peltenaren), onder meer aan de vrijetijdsbalie in CC Palethe. Meer info vind je op www.gemeentepelt.be/uitpasOp woensdag 29 mei om 12 uur begint de ticketverkoop via www.palethe.be en fysiek aan de vrijetijdsbalie.  Het hele programma vind je op www.palethe.be

Nieuws

Stem Dennis en Els: uw beste keuze voor Pelt!

Op zondag 9 juni zijn het Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen.

Pelt is gebaat met een sterke afvaardiging in Brussel.

Geef daarom uw waardevolle stem aan onze Peltse kandidaten Dennis en Els.

 

Selectieve vallen Aziatische hoornaar: nog tot half juni koninginnen vangen

Begin mei stelde de gemeente Pelt selectieve vallen ter beschikking om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen. Sindsdien werden al elf koninginnen gevangen en twee embryonesten vernietigd. De vallen kunnen nog tot half juni blijven staan. Tegen dan zullen de laatste koninginnen uitgevlogen zijn.  

Fotoclub Digipelt toont hun werk in nieuwe tentoonstelling ‘Artistic in the Street’

Nog tot zondag 8 september kan je in CC Palethe naar de tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van de Peltse fotoclub Digipelt. Het is al zes jaar geleden dat de fotoclub haar werken nog kon tonen aan het grote publiek.