Gemeentemonitor : Kalmthout heeft meest tevreden inwoners

Publicatiedatum

Auteur

Lukas Jacobs

Deel dit artikel

In Kalmthout zijn inwoners vooral heel tevreden over het groen in de buurt, over de gemeente en de buurt waarin ze wonen. Ook het geluksgevoel ligt hoog met 88 %. Benieuwd naar meer resultaten voor Kalmthout of een andere gemeente? Surf dan naar https://gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be.

Ben je tevreden over jouw gemeente of stad? Is het leuk wonen in jouw buurt? Zijn er voldoende fietspaden? Ben je tevreden over de dienstverlening in jouw gemeente of stad? 135 000 inwoners verspreid over de 300 gemeenten en steden in Vlaanderen namen in 2023 deel aan de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Die gaat over heel uitlopende thema's: van samenleven over wonen tot mobiliteit en klimaat. 

Voor inwoners is die driejaarlijkse burgerbevraging een unieke kans om hun mening te geven over beleidsrelevante thema’s. Voor lokale besturen geeft de burgerbevraging een schat aan informatie, in de vorm van 130 indicatoren over het leven en wonen in de gemeente. 

In Kalmthout zijn inwoners vooral heel tevreden over het groen in de buurt, over de gemeente en de buurt waarin ze wonen. Ook het geluksgevoel ligt hoog met 88 %. Benieuwd naar meer resultaten voor Kalmthout of een andere gemeente? Surf dan naar https://gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be

Nieuws uit Kalmthout

D’Achterwij wordt nieuw ontmoetingsplein in Achterbroek

Op vrijdag 22 maart startte officieel de aanleg van ‘d’Achterwij’ in Achterbroek. De gemeente Kalmthout, vrijwilligers en inwoners van Achterbroek verzamelden er om samen de eerste aanplanting te doen. D’Achterwij wordt een nieuwe, groene ontmoetingsplek in Achterbroek

Nieuw infokantoor voor Visit Kalmthout

De gemeente Kalmthout vernieuwt de komende maanden haar toeristisch infokantoor Visit Kalmthout. “Met de nieuwe inrichting gaan we voor een meer hedendaagse stijl en creëren we meer beleving voor de bezoeker”, zegt schepen voor toerisme Sandra Hoppenbrouwers. Het nieuwe infokantoor opent in oktober 2024.

Gemeente Kalmthout tekent bezwaar aan tegen opheffing van bescherming oude gemeentehuis

Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele besliste recent om de bescherming als monument van het oude gemeentehuis in Kalmthout ‘voorlopig’ op te heffen. “Als gemeente Kalmthout dienen we een bezwaarschrift in tegen deze beslissing”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. “De gevel van het oude gemeentehuis uit 1863 vormt een zeer herkenbaar dorpszicht. De erfgoedwaarde ervan is al die tijd goed bewaard gebleven.” Het openbaar onderzoek over het besluit start op maandag 11 maart en loopt tot 9 april 2024.