Fotoclub Digipelt toont hun werk in nieuwe tentoonstelling ‘Artistic in the Street’

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Nog tot zondag 8 september kan je in CC Palethe naar de tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van de Peltse fotoclub Digipelt. Het is al zes jaar geleden dat de fotoclub haar werken nog kon tonen aan het grote publiek.

De tentoonstelling heeft twee grote onderdelen. In het voorjaar van 2023 kregen verschillende elektriciteitskastjes op 23 locaties in de wijken Boseind en Lindelhoeven een creatieve make-over. Onder de naam ‘Tour Elentrik’ werkten zowel lokale talenten als professionals mee aan dit street art project. Leden van fotoclub Digipelt legden het creatieproces én de eindresultaten op foto vast.

Schepen van cultuur Niels Valkenborgh: "Daarnaast tonen de fotografen van Digipelt een staaltje zien van hun originaliteit en verbeelding. Het is een boeiende mix geworden van stijlen en onderwerpen. Straatfotografie, natuur, urbex en portret zijn enkele van de thema’s die aan bod komen. Hiermee tracht elk van de leden zijn of haar eigen kijk op de wereld door middel van een camera in beeld te brengen."

Fotoclub Digipelt werd opgericht in 2011 en telt momenteel 17 leden die tweewekelijks samen komen, thematische foto-uitstappen organiseren en die niet enkel hun foto’s, maar ook mekaar scherp houden bij het beoordelen van hun werken.

De tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van fotoclub Digipelt is nog te zien tot en met zondag 8 september, tijdens de openingsuren van CC Palethe. De toegang  is volledig gratis. Meer info vind je op www.palethe.be/digipelt

 

Nieuws

Stem Dennis en Els: uw beste keuze voor Pelt!

Op zondag 9 juni zijn het Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen.

Pelt is gebaat met een sterke afvaardiging in Brussel.

Geef daarom uw waardevolle stem aan onze Peltse kandidaten Dennis en Els.

 

Selectieve vallen Aziatische hoornaar: nog tot half juni koninginnen vangen

Begin mei stelde de gemeente Pelt selectieve vallen ter beschikking om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen. Sindsdien werden al elf koninginnen gevangen en twee embryonesten vernietigd. De vallen kunnen nog tot half juni blijven staan. Tegen dan zullen de laatste koninginnen uitgevlogen zijn.  

Meer dan 4.000 Peltenaren vieren vrijdag ‘Dag van de Buren’

Morgen, vrijdag 31 mei wordt in Pelt de ‘Dag van de Buren’ gevierd. Niet minder dan 91 lokale buurtinitiatieven – of meer dan 4.000 Peltenaren - nemen deel aan het initiatief. Het gemeentebestuur ondersteunt elk buurtinitiatief tijdens de ‘Dag van de Buren met een budget van €90. Dat bedrag kunnen ze inruilen voor drank en/of hapjes bij een lokale handelaar naar keuze.