Extra budget voor De Dorpel/ De Fakkel

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Dorpel/De Fakkel kondigde schepen Bart Michiels (CD&V) aan dat beide vzw's samen dit jaar vanuit de stad een extra budget van €40.000 ontvangen.

'Ik wens jullie allen een versterkend nieuwjaar', onderstreept Bart Michiels (CD&V).  'Vanuit de stad komt er voor jullie extra €40.000 budget  vrij. Géén schrappingen en besparingen in mensen. We gaan op zeer korte termijn een convenant (samenwerkingsovereenkomst) uitwerken.  Hoe we samen efficiënter armoede bestrijden, hoe méér sociale woningen ter beschikking van de mensen stellen. 

Dit betekent dat we niet naast mekaar gaan werken, maar wél dat alle actoren mekaar gaan versterken.

Vroeger kon De Dorpel rekenen op z'n €7.500 subsidie, later nog verhoogd tot €12.500.  Maar nu komt dat  totaal op zo'n €47.000.  Dat gaat perspectieven scheppen voor iederéén. 

Alle dank en felicitaties op deze nieuwjaarsviering gaan naar jullie allemaal, de prachtige medewerkers, de vrijwilligers, de sponsors, iedereen die begaan is met jullie prima werking', besluit Michiels.

Samen onrecht blijven aanpakken

'Samen Dorpel én Fakkel, samen met onze besturen, onze knappe ploeg vrijwilligers, sponsors en sympathisanten en onze talrijke bezoekers blijven we ook in 2023 onrecht aanpakken en onze zorgen even vergeten', zegt medewerkster Ellen Govers.

'Een jaar waarin we er mogen zijn. Hopelijk vinden jullie ook dit jaar de warmte en het vertrouwen bij de dorpel en bij elkaar. We starten vandaag met deze warmte tijdens onze receptie. Geniet ervan, maar vergeet ook niet stil te staan bij de warmte en gezelligheid die we met z'n allen maken vandaag en de rest van het jaar.' 

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?