Verbeteringen voor fietsers en voetgangers zichtbaar in het straatbeeld!

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

Tijdens de maanden augustus en september wordt er hard gewerkt aan de verkeersinfrastructuur. Een overzicht van de verbeteringswerken in onze gemeente. 

Nieuw wegdek en uitzicht zorgen in Stationsstraat en Nieuwstraat voor meer ruimte voor fietsers.

Een wel overwogen beslissing met expertise van verkeersdeskundigen kreeg goedkeuring van de volledige gemeenteraad om Stationsstraat en Nieuwstraat veiliger in te richten voor de zwakke weggebruiker. De aanleiding was een noodzakelijke vernieuwing van het wegdek, asfalt die langs de zijkanten begint af te brokkelen, herstellingen her en der, in de belangrijkste centrumstraat. "We zijn tevreden met het resultaat en de professionaliteit van de uitvoerders om de overlast tot een minimum te beperken", zegt schepen van openbare werken en mobiliteit, Brigitte Quick.

Het gebruik van deze fietssuggestiestroken zal zijn nut zeker bewijzen!

Verzakt fietspad Oude Baan wordt hersteld!

Zeer binnenkort kan dit in gebruik worden genomen! De sloot werd beschoeid, dus verstevigd tegen verdere afkalving.  Dit was immers de oorzaak van plaatselijke verzakkingen.  Een gloednieuw gedeelte van deze fietsverbinding zal gegoten worden zodat hier ook veilig over gefietst kan worden.

Kalmthoutsesteenweg beter bewandelbaar!

Het gedeelte tussen viaduct en verkeerslichten Steenovenstraat – St. Jansstraat zal eind deze maand volledig heraangelegd zijn. Opstekende wortels zorgden voor een moeilijk bewandelbare zone.

 

Nieuws uit Essen

Essen herdenkt het einde van vier jaar bezetting tijdens WOII

80 jaar geleden werd Essen van de gruwel van WOII bevrijd door de Britten en Canadezen. Om dit te herdenken organiseert Gemeente Essen van 17 tot en met 20 oktober een bevrijdingsweekend op het domein van de Paters Redemptoristen. De eerste ‘bevrijdings’-activiteit vond nu al plaats op 16 juni in de vorm van een bevrijdingswandeling door Horendonk. De aanwezigen kregen een primeur en konden als eerste proeven van het speciale bevrijdingsbier.

Gemeente Essen krijgt 40.000 euro subsidie voor onderzoek herbestemming kerk Statie

Provincie Antwerpen selecteerde Gemeente Essen als één van de vier nieuwe dossiers voor onderzoek naar herbestemming van kerken. De gemeente past zelf de extra kosten bij zodat onderzocht kan worden welke nieuwe functies in de Sint-Antonius van Paduakerk in Essen-Statie zouden passen.

Sportkampioenenhuldiging 2023-2024

Dit jaar mochten we 24 individuele sporters 8 sportploegen en 2 duo sportteams, in totaal 132 sportkampioenen huldigen. Er werd ook een speciale prijs uitgereikt, de Brozen Niké, dit is een prijs van sportverdienste en werd uitgereikt aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière.