Maak kennis met Danny!

Publicatiedatum

Auteur

Brigitte Van Aert

Deel dit artikel

Maak kennis met de nieuwste mascotte in onze gemeente: "Danny de Eekhoorn". Deze karakteristieke figuur is gecreëerd door illustrator An Van Doren, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van ons aankomende Natuurleerpad in de Wildertse Duintjes.

Het bestaande Bosleerpad, dat al 40 jaar lang dienst heeft gedaan, ondergaat momenteel een uitgebreide vernieuwing. De beslissing is genomen om het pad te transformeren tot een interactief Natuurleerpad, gericht op gezinnen met kinderen, de lagere scholen, en leerlingen van het eerste middelbaar.

Dit project wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met verschillende partners, waaronder VVV Toerisme Essen, Agentschap Natuur en Bos, Natuurpunt Essen en de gemeente Essen. Samen werken we aan het updaten van de informatie en het hergebruiken van de bestaande palen om de duurzaamheid van het project te waarborgen.

An Van Dooren, die al meerdere kinderboeken heeft geïllustreerd, heeft deze uitdaging met enthousiasme opgepakt. Haar creativiteit heeft geleid tot Danny de Eekhoorn, onze vriendelijke en speelse gids die bezoekers door de Wildertse Duintjes zal leiden en hen zal uitdagen met interessante weetjes en leuke opdrachten.

De opening van het Natuurleerpad staat gepland aan het begin van het toeristische seizoen van 2024. In dit project werken Brigitte Van Aert (cd&v), schepen van Toerisme en Helmut Jaspers (Vooruit), schepen van Milieu nauw samen.

Ter gelegenheid van de Week van het Bos willen we iedereen alvast laten kennismaken met "Danny, onze enthousiaste mascotte", die staat te popelen om bezoekers van alle leeftijden alles te leren over de natuur en zijn vrienden in de Wildertse Duintjes.

Nieuws uit Essen

Essense kandidaten bij de bovenlokale verkiezingen

Vandaag maakte cd&v Provincie Antwerpen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Twee Essense cd&v’ers nemen op 9 juni deel aan parlementsverkiezingen. Gert Raijmaekers doet dat vanop de 12e plaats van de Vlaamse lijst. Steff Nouws is terug te vinden op de 9e plaats van de federale lijst.

Opsporing kanker: Essen op niveau provincie

De resultaten van preventief kankeronderzoek in Essen lopen gelijk met de provinciale cijfers. Essen ontving van het Centrum voor Kanker Opsporing cijfers over preventief onderzoek naar baarmoederhals-, dikkedarm- en borstkanker. De cijfers gelden voor 2022.

Ontdek onze voorjaarsbrochure

Onze mandatarissen en bestuursleden bussen de volgende weken onze nieuwe voorjaarsbrochure in de Essense brievenbussen. Ontdek hieronder de brochure online.