LED-schermen maken hun intrede

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

In het Essense straatbeeld komen twee tot zes LED-schermen. Dat heeft de voltallige gemeenteraad beslist. De gemeente Essen bereidt momenteel de exploitatie van de LED-schermen voor.

Het bestuur zal hiervoor een concessie verlenen. “De eerste twee schermen verschijnen in principe aan de kerk van het centrum en aan de Moerkantsebaan ter hoogte van de Kiekenhoeve en het sportpark", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (cd&v Essen). “Kandidaat-firma’s kunnen voor de eerste twee schermen één alternatieve locatie voorstellen, in plaats van de centrumkerk of de Moerkantsebaan. Er moet altijd wel één scherm in het kernwinkelgebied van Essen geplaatst worden en één op een centrale invalsweg.” De schermen moeten zestien uur per dag actief zijn. De helft van de tijd is gereserveerd voor publieke boodschappen, de andere helft voor commerciële.

 

Foto: Voorbeeldfoto van een digitaal scherm van fabrikant Q-Lite.

Nieuws uit Essen

Gemeente Essen krijgt 40.000 euro subsidie voor onderzoek herbestemming kerk Statie

Provincie Antwerpen selecteerde Gemeente Essen als één van de vier nieuwe dossiers voor onderzoek naar herbestemming van kerken. De gemeente past zelf de extra kosten bij zodat onderzocht kan worden welke nieuwe functies in de Sint-Antonius van Paduakerk in Essen-Statie zouden passen.

Sportkampioenenhuldiging 2023-2024

Dit jaar mochten we 24 individuele sporters 8 sportploegen en 2 duo sportteams, in totaal 132 sportkampioenen huldigen. Er werd ook een speciale prijs uitgereikt, de Brozen Niké, dit is een prijs van sportverdienste en werd uitgereikt aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière.

Stralende gezichten op Dag van de Buitengewone Kanjer

Er moet niks en er kan vanalles, op de Dag van de Buitengewone Kanjer, bij de” Schamhoeve “ van Jan en Rien Uytdewilligen. De plek waar alle kanjers zich thuis voelen. Het doel van deze dag is alle Essense kinderen en jongeren met een beperking een supertoffe dag bezorgen en hun ouders die dag ontzorgen. Al 22 jaar organiseert de gemeente deze dag, dit jaar was het thema : “Regenboog”.