Sportkampioenenhuldiging 2023-2024

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

Dit jaar mochten we 24 individuele sporters 8 sportploegen en 2 duo sportteams, in totaal 132 sportkampioenen huldigen. Er werd ook een speciale prijs uitgereikt, de Brozen Niké, dit is een prijs van sportverdienste en werd uitgereikt aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière.

De sportkampioenen en hun trainers werden samen gehuldigd. Want kampioen worden doe je niet in je eentje. Rond de kampioen staat een heel entourage, ouders, trainers, vrienden en familie, zij geven wijze raad, leren de juiste technieken aan, supporteren bij elke wedstrijd… Zij maken deel uit van de kampioenenprestaties en het kampioensfeest is ook voor hen.

Op hun favoriete liedje mochten alle kampioenen  en trainers naar het podium komen en hun naam in het kampioenenboek schrijven. Ze kregen een duurzaam cadeau en een daverend applaus.

Bij de photobooth kon iedereen nog samen onbeperkt foto’s en herinneringen maken aan het kampioenenfeest.

"Gemeente Essen is héél trots op hun Essense sportkampioenen, zij zijn de ambassadeurs van de gemeente, die door hun sportprestaties onze gemeente Essen in de picture zetten.", zegt Brigitte Van Aert (cd&v), schepen van sport. 

 

 

Nieuws uit Essen

Gemeente Essen krijgt 40.000 euro subsidie voor onderzoek herbestemming kerk Statie

Provincie Antwerpen selecteerde Gemeente Essen als één van de vier nieuwe dossiers voor onderzoek naar herbestemming van kerken. De gemeente past zelf de extra kosten bij zodat onderzocht kan worden welke nieuwe functies in de Sint-Antonius van Paduakerk in Essen-Statie zouden passen.

Stralende gezichten op Dag van de Buitengewone Kanjer

Er moet niks en er kan vanalles, op de Dag van de Buitengewone Kanjer, bij de” Schamhoeve “ van Jan en Rien Uytdewilligen. De plek waar alle kanjers zich thuis voelen. Het doel van deze dag is alle Essense kinderen en jongeren met een beperking een supertoffe dag bezorgen en hun ouders die dag ontzorgen. Al 22 jaar organiseert de gemeente deze dag, dit jaar was het thema : “Regenboog”.

Gele Doos wordt opnieuw uitgedeeld

De apothekers van Essen delen opnieuw Gele Dozen uit. De Gele Doos is, eenvoudig gesteld, een gele brooddoos die mensen in de koelkast bewaren en die essentiële medische informatie bevat. Het maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om snel en persoonsgericht hulp te bieden.