Gemeente maakt werk van verdere uitbreiding Rijkmaker

Publicatiedatum

Auteur

Gaston Van Tichelt

Deel dit artikel

Na de eerdere uitbreiding van industrieterrein Rijkmaker aan de Postbaan zet de gemeente een volgende stap ook het 2e deel van het terrein verder uit te breiden. De gemeenteraad van september gaf groen licht voor de voorlopige vaststelling van RUP Rijkmaker fase 2.

“Door het gebied tussen de Nieuwmoersesteenweg, Postbaan en Schriek verder te ontwikkelen voor bedrijven, worden er jobs gecreëerd. Hoe meer Essenaren dichtbij huis een job vinden, hoe beter! Bestaande bedrijven kunnen er immers doorgroeien of bedrijven van buiten Essen komen bij ons investeren. De lijst van kandidaten is trouwens al goed gevuld!”, aldus burgemeester Gaston Van Tichelt (cd&v), die eveneens schepen voor lokale economie is.

In het gebied staat duurzaamheid centraal. Groene en waterzones en de buffering van hemelwater moet zorgen voor een terrein dat klaar is voor de toekomst.

Door de voorlopige vaststelling gaat het RUP nu in openbaar onderzoek waarna het definitief vastgesteld kan worden.

Foto: Sfeerbeeld uit startnota

Nieuws uit Essen

Gele Doos wordt opnieuw uitgedeeld

De apothekers van Essen delen opnieuw Gele Dozen uit. De Gele Doos is, eenvoudig gesteld, een gele brooddoos die mensen in de koelkast bewaren en die essentiële medische informatie bevat. Het maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om snel en persoonsgericht hulp te bieden.

Riolering woonbos Wildert, fase 1 eindelijk in de startblokken!

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin, Fluvius en de gemeente goed.  Reeds geruime tijd startte het ontwerp voor dit megaproject van meer dan 20 miljoen Euro, waarvan de gemeente ruime 4 miljoen euro zal dragen. Fase 1 is de zone tussen de Eekhoornlaan en de Vijverlaan.  Steenovenstraat, Nolsebaan en Velodreef krijgen een nieuw wegprofiel.

Nieuwe kazerne aan grens: Essen wil inspraak

Vlakbij de grens, op grondgebied Roosendaal, wil Defensie een nieuwe kazerne bouwen voor de special forces. Voor raadslid Jan Suykerbuyk (CD&V) reden om in de gemeenteraad burgemeester Van Tichelt ( CD&V) hier over aan de tand te voelen.