Gele Doos wordt opnieuw uitgedeeld

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

De apothekers van Essen delen opnieuw Gele Dozen uit. De Gele Doos is, eenvoudig gesteld, een gele brooddoos die mensen in de koelkast bewaren en die essentiële medische informatie bevat. Het maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om snel en persoonsgericht hulp te bieden.

Wanneer zorgbehoevenden thuis in nood verkeren, zijn ze vaak niet meer in staat om cruciale, potentieel levensreddende informatie aan de hulpdiensten door te geven. Door deze informatie te bewaren in een gele doos in de koelkast kunnen hulpverleners, politiemensen of brandweer zo met de correcte informatie handelen op maat van de persoon. Het is momenteel de snelste weg naar persoonlijke gegevens, contactpersonen en medische info.

Naar aanleiding van een voorstel van o.a. kandidaat-burgemeester Steff Nouws eerder deze legislatuur werden er in 2022 meer dan 4.000 gele dozen uitgedeeld in de eerstelijnszone waar Essen toe behoord. 

Steff vergezelde seniorenvoorzitter Bart Kuyps en diens vrouw Hilde bij het afhalen van hun Gele Doos bij apothekeres Eva Eyckmans. In de gele doos zitten allerlei fiches rond de medische informatie van de persoon, contact- en persoonsgegevens van de houder van de Gele Doos alsook gegevens die nuttig zijn in geval van vermissing. Wie in het bezit is van een gele doos dient een meegeleverde sticker te kleven aan de binnenkant van zijn voordeur. Op die manier weet de hulpverlener tijdens een interventie dat er een gele doos aanwezig is in de koelkast.

Nieuws uit Essen

Gemeente Essen krijgt 40.000 euro subsidie voor onderzoek herbestemming kerk Statie

Provincie Antwerpen selecteerde Gemeente Essen als één van de vier nieuwe dossiers voor onderzoek naar herbestemming van kerken. De gemeente past zelf de extra kosten bij zodat onderzocht kan worden welke nieuwe functies in de Sint-Antonius van Paduakerk in Essen-Statie zouden passen.

Sportkampioenenhuldiging 2023-2024

Dit jaar mochten we 24 individuele sporters 8 sportploegen en 2 duo sportteams, in totaal 132 sportkampioenen huldigen. Er werd ook een speciale prijs uitgereikt, de Brozen Niké, dit is een prijs van sportverdienste en werd uitgereikt aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière.

Stralende gezichten op Dag van de Buitengewone Kanjer

Er moet niks en er kan vanalles, op de Dag van de Buitengewone Kanjer, bij de” Schamhoeve “ van Jan en Rien Uytdewilligen. De plek waar alle kanjers zich thuis voelen. Het doel van deze dag is alle Essense kinderen en jongeren met een beperking een supertoffe dag bezorgen en hun ouders die dag ontzorgen. Al 22 jaar organiseert de gemeente deze dag, dit jaar was het thema : “Regenboog”.