Essense kandidaten bij de bovenlokale verkiezingen

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

Vandaag maakte cd&v Provincie Antwerpen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Twee Essense cd&v’ers nemen op 9 juni deel aan parlementsverkiezingen. Gert Raijmaekers doet dat vanop de 12e plaats van de Vlaamse lijst. Steff Nouws is terug te vinden op de 9e plaats van de federale lijst.

“Het is een hele eer om deel uit te mogen maken van de ploeg van minister Annelies Verlinden.” zegt Steff Nouws die op de federale lijst de 9e plaats bekleedt. “Ik kijk ernaar uit om samen met ons team vol te strijden voor meer respect voor onze mooie provincie. Als potentiële burgemeester zal integrale veiligheid deel uitmaken van mijn takenpakket. Een goed contact met de huidige minister van Binnenlandse Zaken zorgt voor een goede voorbereiding. Als burgemeester sta je dicht bij de mensen waar je het verschil kan maken.”

“Onze partij is op 9 juni de enige juiste keuze”, vervolgt Gert Raijmaekers. Hij zal dan te vinden zijn op de 12e plaats, achter lijsttrekker Katrien Schryvers. “Er is een hoge nood aan meer samenwerking, authenticiteit en correct debat op alle niveaus om de problemen aan te pakken die mensen bezighouden. Cd&v kiest resoluut voor wat écht telt: uw welzijn, uw geld en uw veiligheid. Enkel een sterk centrum kan daar voor zorgen.”

Focus op Essen

Het engagement dat Steff en Gert nu extra opnemen, verandert niets aan de eerdere uitgesproken ambitie. Steff Nouws: “Mijn focus blijft resoluut op Essen gericht. Ik ben en blijf kandidaat-burgemeester. Ik geloof sterk in het verhaal van Annelies en onze partij. Als kandidaat wil ik volop mee tonen waar onze partij voor staat, zowel in juni als in oktober. Het is fijn dat de huidige minister van Binnenlandse Zaken mijn capaciteiten ziet en in juni samen wil vechten voor meer respect.”

Gert Raijmaekers vult aan: “Vanuit Essen ben ik nauw betrokken bij de verenigingen, de landbouw en de horeca. Dit wil ik volop doortrekken naar de andere politieke niveaus.” 

Nieuws uit Essen

Opsporing kanker: Essen op niveau provincie

De resultaten van preventief kankeronderzoek in Essen lopen gelijk met de provinciale cijfers. Essen ontving van het Centrum voor Kanker Opsporing cijfers over preventief onderzoek naar baarmoederhals-, dikkedarm- en borstkanker. De cijfers gelden voor 2022.

Ontdek onze voorjaarsbrochure

Onze mandatarissen en bestuursleden bussen de volgende weken onze nieuwe voorjaarsbrochure in de Essense brievenbussen. Ontdek hieronder de brochure online.

Deelfietsgebruik in opmars

Uit de laatste cijfers van Blue Bike (de blauwe fietsen aan het station) blijkt dat het gebruik van deze fietsen weer gestegen is met 32 procent afgelopen jaar, ook het aantal unieke gebruikers stijgt.