Cambio autodelen van start in Essen

Publicatiedatum

Auteur

Brigitte Quick

Deel dit artikel

Schepen van Duurzaamheid Helmut Jaspers en schepen van Mobiliteit Brigitte Quick hebben vandaag het startschot gegeven voor de lancering van Cambio autodelen in Essen. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op twee  verschillende locaties in Essen dag en nacht auto’s klaar staan voor de particulieren en bedrijven.

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Essen een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of Dvd’s, maar voor auto’s. Ben je bij Cambio aangesloten, dan kan je een auto reserveren voor de periode dat je er één wil, op het moment dat je het best uitkomt. Een Cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie...) hoeft men zich niets aan te trekken. Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen):
Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000 km per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij Cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Meer dan 68.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Essen enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”


Wie in Essen wil autodelen, kan terecht in de Spoorwegstraat en aan de parking van de Heuvelhal. Die laatste locatie zal later wijzigen naar de parking aan de kerk van Essen-Centrum. Er wordt gestart met twee elektrische deelwagens. De gemeente ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambiowagen vervangt minstens 8 tot 13 particuliere wagens in de buurt) en draagt bij tot een verminderde milieubelasting. 

Brigitte Quick, schepen van Mobiliteit:
“Na de Blue Bike en Donkey deelfietsen is dit een volgende mooie stap naar de toekomst. Door ook een auto te delen zorgen we voor meer mobiliteit met minder wagens!”

Helmut Jaspers, schepen van Duurzaamheid:
"Met de installatie van twee elektrische deelauto's zetten we opnieuw een belangrijke stap richting duurzame mobiliteit. Een bewuste keuze die niet alleen de CO2-uitstoot vermindert, maar die ook bijdraagt aan een groenere en rustigere leefomgeving. Het kan een bijkomende ondersteuning betekenen voor mensen die het financieel net iets moeilijker hebben en zich geen auto kunnen veroorloven.  We starten met de ophaalpunten bij het gemeentehuis en het station, maar hopen dit systeem op basis van de behoeften en noden van onze inwoners op termijn te kunnen uitbreiden”.

Geen instapkosten tot eind februari

Inwoners van Essen die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

De kortingscode ESSENDEELT24 is alleen geldig voor inwoners van Essen en geldig tot eind februari.

Infosessie op 6 februari
Wil je alles weten over het deelsysteem of ben je gewoon nieuwsgierig, schrijf je dan via www.cambio.be/essen in voor de gratis en vrijblijvende infosessie. Afspraak op dinsdag 6 februari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

Tekst en foto: Gemeente Essen

Nieuws uit Essen

Essense kandidaten bij de bovenlokale verkiezingen

Vandaag maakte cd&v Provincie Antwerpen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Twee Essense cd&v’ers nemen op 9 juni deel aan parlementsverkiezingen. Gert Raijmaekers doet dat vanop de 12e plaats van de Vlaamse lijst. Steff Nouws is terug te vinden op de 9e plaats van de federale lijst.

Opsporing kanker: Essen op niveau provincie

De resultaten van preventief kankeronderzoek in Essen lopen gelijk met de provinciale cijfers. Essen ontving van het Centrum voor Kanker Opsporing cijfers over preventief onderzoek naar baarmoederhals-, dikkedarm- en borstkanker. De cijfers gelden voor 2022.

Ontdek onze voorjaarsbrochure

Onze mandatarissen en bestuursleden bussen de volgende weken onze nieuwe voorjaarsbrochure in de Essense brievenbussen. Ontdek hieronder de brochure online.