Een nieuwe ploeg voor 9190!

Publicatiedatum

Auteur

Thomas Rollier

Deel dit artikel

CD&V, Groen en Vooruit slaan de handen in elkaar en richten in Stekene de nieuwe politieke beweging 9190.nu op.

Op Valentijnsdag 2023 maken de drie oppositiepartijen hun intentie bekend: bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 bundelen ze de krachten en trekken ze samen naar de kiezer.

“De laatste jaren werd duidelijk dat we bij grote dossiers inhoudelijk steeds op dezelfde lijn zitten,” zeggen Carl Ivens (Groen), Thomas Rollier (CD&V) en Christophe Creve (Vooruit) unaniem. Het politieke landschap verandert en het is een beetje zoals in een relatie: tijd om te kijken naar wat ons verbindt in plaats van verdeelt. Daar heeft de inwoner van Stekene nood aan. Vandaar deze symbolische dag om ermee naar buiten te komen. “Met 9190.nu willen we onze samenwerking als oppositie versterken en een positief alternatief bieden voor de huidige meerderheid die op verschillende vlakken tekort komt.” 9190.nu steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken: “We staan voor grote uitdagingen die we verenigd en resoluut willen aanpakken. We willen onze gemeente heel krachtig een andere koers uitsturen. Daarom is 9190.nu niet bedoeld als een eenmalige samenwerking, wel als een duurzaam project voor de toekomst van Stekene. Vandaag is het startschot van een nieuwe beweging en een nieuwe manier van besturen. Samen met iedereen uit Stekene die zijn schouders hier wil onder zetten.”

Open en integer

Tijdens de komende maanden zullen de drie partijen samen met hun leden en sympathisanten een gemeenschappelijk programma uittekenen. Maar dat programma willen ze dus niet alleen vormgeven. “We willen dat iedereen zich in 9190.nu kan herkennen. Daarom nodigen we komende weken en maanden alle inwoners van postcode 9190 met ideeën en plannen voor de gemeente uit om zich aan te sluiten en met ons mee te werken,” beklemtonen de drie. “We willen een laagdrempelige, open lijst die aan iedereen die zich verbonden voelt, de kans geeft om zich op gemeentelijk vlak mee te engageren voor een geloofwaardig alternatief, zonder dat ze zich daarbij moeten aansluiten bij 1 van de drie partijen. Samen willen we campagne voeren voor een warm en verbindend klimaat, voor een integer bestuur dat is gebaseerd op samenwerking en inspraak.”

Waarvoor staat 9190.nu

“9190 is de postcode die ons allemaal verbindt. ‘Nu’ wijst op de daadkracht van onze samenwerking. Na de verkiezingen zijn we weer voor 6 jaar vertrokken. Als we verandering willen, is het NU het moment. Daarom wil 9190.nu de belangen verdedigen van de héle gemeente, met al haar deelgemeenten. Dat willen we nu meer dan ooit door allemaal samen te werken, de krachten te bundelen en resoluut te kiezen voor een krachtig alternatief.” Samenwerking is daarbij het codewoord: “Wij als drie partijen, samen met onafhankelijken; alle inwoners van postcode 9190 zijn welkom. Onze baseline is dan ook logisch: #allemaalsamen.”

Het democratisch proces

De algemeen vergaderingen van de drie partijen keurden maandag 13 februari 2023 simultaan en met een overweldigende meerderheid deze samenwerking als 9190.nu goed.

 “Er zijn altijd mensen die het anders zien, dat is hun goed recht en daar hebben wij respect voor - daar draait het ook om in een democratie. Maar, wij zijn zelf heel erg trots en blij met de gigantische en zeer enthousiaste steun van onze achterban. Vanaf nu gaan we er met volle kracht tegenaan, allemaal samen!”

 

Nieuws

CD&V Stekene hekelt ruimtelijke wanorde in Stekene

Deze ochtend verscheen op nieuwswebsite Apache een artikel rond ruimtelijke ordening in Stekene. CD&V Stekene heeft met afschuw en verontwaardiging kennisgenomen van dit artikel. De feiten vastgesteld in het artikel komen echter niet als een verrassing voor onze fractie, het is louter een bevestiging voor wat we al een geruime tijd kunnen vaststellen in onze gemeente en we al meerdere keren aankaartten op de gemeenteraad.

 

CD&V Stekene hekelt chaotisch beleid rond ruimtelijke ordening

CD&V Stekene hekelt chaotisch beleid rond ruimtelijke ordening, raadslid Nicole Van Duyse drong voor onze fractie aan op duidelijkheid over wat kan en mag bij bouwprojecten in onze dorpskernen. Voor ons staan twee zaken centraal: de leefbaarheid van onze gemeente en de gelijkheid van iedere stekenaar.

Opening Zorgbib Rode Kruis

Rode Kruis Stekene opent Zorbib met steun van het Coronafonds Stekene!