Een extra toegang naar het Marktplein

Publicatiedatum

Auteur

Edgard Vandebroek

Deel dit artikel

In het kader van het mobiliteitsplan zijn we voorstander van een extra doorgang naar en van het Marktplein aan de bovenkant.
Vooral voor mensen die niet vertrouwd zijn met het centrum is het niet zo eenvoudig om het Marktplein te bereiken en na hun activiteit weg te geraken uit het centrum. Een extra doorgang kan tegemoetkomen aan dit probleem.

 

Woordje uitleg:

 1. Aan de kant van de grote kiosk van het Marktplein komt een bijkomende in– en uitrit. Zodoende wordt het verkeer vlotter naar de Wijkstraat/Dorpsstraat gestuurd. Bovendien wordt het verkeer van het plein niet onnodig naar de schoolomgevingen gestuurd.
  Bij markt en de kermissen kunnen de vrachtwagens gemakkelijker het centrum verlaten en het marktplein oprijden.

 2. Aan de kant van De Alver komt een bijkomende inrit. Het verkeer van de Kerklaan wordt in de andere richting gestuurd zodat het veiliger wordt voor de fietsers als geparkeerde auto’s wegrijden.

 3. Aan de hoek van de PNB Fortis Paribas komt een uitrit. Het verkeer dat richting St_Rochuswijk, St.-Janswijk of Varkensmarkt/Dooistraat moet/komt, kan vlot het centrum verlaten of via de St.-Janslaan het marktplein bereiken.
  Bij kermissen kunnen de kramen en vrachtwagens via de St.-Janslaan het marktplein bereiken en verlaten.

 4. De huidige uitrit van het Marktplein wordt afgesloten zodat de handelaars er bijkomende terrassen kunnen uitbouwen.

 5.  Vergroening van het Marktplein:
  • Aan de zijkanten worden beplantingsvakken aangebracht. Tussen de plantvakken blijven de trappen behouden zodat voetgangers vlot het marktplein kunnen bereiken.
  • In de centrale as van het marktplein worden groenvakken met bomen en struiken aangelegd. Er worden weinig tot geen parkeervakken opgeofferd.


Dit is een voorstel van CD&V Diepenbeek, Indien je bedenkingen of een ander voorstel hebt, wij willen dit graag leren kennen. Schrijf een reactie of stuur een mail naar [email protected]. Je kan ook contact opnemen met Peter Prevot of Jos Leroi.

 

Nieuws Diepenbeek

Samenwerking NVA en cd&v

Trots kondigen wij aan dat N-VA en cd&v Diepenbeek hun jarenlange, succesvolle samenwerking bestendigen en samen naar de kiezer stappen op 13 oktober 2024. Deze beslissing beklemtoont de sterke alliantie, waarbij beide partijen hun unieke identiteit behouden en apart blijven functioneren.

Steun aan buurtcomités

Ondersteuning buurtcomités

Wonen in een fijne buurt draagt ongetwijfeld bij tot meer welzijn. Een fijne buurt betekent voor iedereen iets anders: van elkaar gerust laten tot elkaar nu en dan ontmoeten en een handje helpen indien het nodig is. Daartussen liggen nog heel veel andere mogelijkheden met eventueel een jaarlijkse straatbarbecue.