Dringende actie gevraagd voor sluipwegen en knip Oostdijk

Publicatiedatum

Auteur

Ann Van Rompaey

Deel dit artikel

4,5 maand geleden startten de werken voor de heraanleg van de Oostdijk fase 2.  Sedertdien is er een serieuze overlast in Oxdonk door bestuurders die niet de aangekondigde omleiding volgen maar een sluiproute nemen via Bredestraat-Oxdonkstraat-Haaksdonkweg naar de Sluisweg en Echelputstraat-Oxdonkstraat eveneens naar de Sluisweg.  En dit aan ongepaste snelheden.

Begin augustus meldde de gemeente via een schrijven aan de inwoners van Oxdonk dat in samenspraak met de Vlaamse Waterweg, de politie en de omliggende gemeenten een knip zou voorzien worden op de Sluisweg, zodat deze gedurende de duur van de werken een doodlopende straat zou worden.

“Niets bleek echter waar, de knip is een fictieve knip”, reageert gemeenteraadslid Ann Van Rompaey (CD&V), zelf inwoner van Oxdonk. “Op vraag van de buurt plaatste ik het punt op de gemeenteraad. De knip bestaat enerzijds uit Herashekken waar iedereen voorbij rijdt in de berm en anderzijds uit 3 betonblokken met daartussen nadarhekken. De knip werd op 23 augustus geplaatst, enkel uren later werden de hekken al verplaatst en zelfs aan flarden gereden. Ik vroeg het gemeentebestuur dringend actie te ondernemen: het rustige Oxdonk wordt overstelpt door zwaar vrachtverkeer en dient als sluiproute , aan onaangepaste snelheden. De signalisatie is niet aangepast aan de situatie, nergens wordt bij het binnenrijden van Oxdonk gemeld dat via de Sluisweg geen doorgaand verkeer naar Humbeek mogelijk is. Controle op naleving van het vrachtroutenetwerk gebeurt ook niet. Intussen gaan de Oxdonkse kinderen terug naar school in een onveilige situatie.”

Schepen Bruno Keuleers (Groen) bevestigde de problematiek en beloofde contact op te nemen met de bouwheer voor de signalisatie. Toch werd ook duidelijk gezegd dat er niets verandert aan de knip, aangezien de doorgang voor ziekenwagens en brandweer mogelijk moet zijn.

“Zelfs de burgemeester deed de argumenten van de inwoners af als cafépraat, schandalig is dit. Al te graag verschuilt dit bestuur zich achter anderen, in deze de gemeente Grimbergen (waar de knip werd geplaatst ) en de Vlaamse Waterweg (bouwheer). Destijds werd een knip geplaatst in de Hogerheistraat, waar geen gemotoriseerd verkeerd door kon, waarom kan dit hier niet. Oxdonk wordt weer genegeerd, beschamend is dit.”, aldus raadslid Van Rompaey.

kapelle-op-den-bos_nieuws

CD&V Kapelle-op-den-Bos stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een positieve groep met een mix van ervaring en nieuwe, enthousiaste kandidaten”

Tijdens het jaarlijkse Zomeretentje op zondag 25 augustus heeft de CD&V-afdeling van Kapelle-op-den-Bos de volledige lijst van kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.


Van 2013 tot 2019 leverde CD&V met Edward De Wit nog de burgemeester in Kapelle-op-den-Bos. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde de partij 28,5% van de stemmen, een verbetering ten opzichte van het resultaat in 2012, wat resulteerde in zes gemeenteraadsleden. Ondanks dit succes belandde CD&V door de coalitie van N-VA en Groen in de oppositie. De ambitie van CD&V is nu om de grootste partij van Kapelle-op-den-Bos te worden, om zo aan zet te zijn bij de vorming van een mogelijke coalitie en terug de burgemeester te leveren.

CD&V op de markt

Vandaag kon je ons weer op de wekelijkse markt vinden met koffie, cava en fijne babbels! ☕️ 🥂 Omdat we graag dichtbij horen wat er leeft. Dank aan iedereen die ons even kwam bezoeken!

CD&V vraagt steun voor dorpszalen

Recent onderzoek van de Landelijke Gilde toont aan dat een derde van alle Vlaamse parochie- en dorpszalen op termijn mogelijk de deuren zullen moeten sluiten. Ook in Kapelle-op-den-Bos, waar we 4 dorpszalen hebben, wordt het steeds moeilijker om de zalen nog uit te baten. CD&V wil daarom een toekomstvisie uitwerken voor deze gemeentelijke zalen.