Tweede deelwagen op het gemeenteplein

Publicatiedatum

Auteur

Bert Seynhaeve

Deel dit artikel

Inwoners die gebruik willen maken van een deelwagen, hebben sinds vandaag een tweede Cambio-auto ter beschikking. In afwachting van een elektrisch model, staat er een benzinewagen aan het gemeenteplein.

 

De eerste deelwagen, die voordien in in de Florastraat stond, is verhuisd naar het Hoppinpunt in de Stationsstraat. Uit cijfers bleek dat de vraag naar het gebruik van de eerste auto dubbel zo hoog was dan het aanbod. Een tweede deelwagen is vanaf vandaag terug te vinden aan het gemeenteplein.

Schepen van Milieu Ann Vandenbussche: “Autodelen is veel goedkoper dan het bezit van een eigen wagen als men minder dan 10.000 kilometer per jaar met de auto rijdt. Als gemeente willen we het autodelen ook stimuleren: particulieren die intekenen voor een autodeelsysteem kunnen een terugbetaling van de instapkost krijgen ofwel het jaarlijks lidgeld voor een particulier autodeelsysteem of een autodeelsysteem door autodeelaanbieders met een maximum van 35 euro.”

Nieuws uit De Pinte

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Net zoals vele steden en gemeenten gaat De Pinte de uitdaging aan om zoveel mogelijk verharding te vervangen door groen, het zogenaamde tegelwippen.

Marian De Bie nieuw gemeenteraadslid in De Pinte - Zevergem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 legde Marian De Bie de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor cd&v in De Pinte-Zevergem. Ze vervangt Liselotte Thienpont die binnenkort samen met haar partner naar een andere gemeente verhuist.

Geslaagde editie foodtruckmarkt

Na 3 geslaagde lokale markten in De Pinte en de opstart van een boerenmarkt in Zevergem, was het tijd voor een heuse foodtruck markt.