Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Publicatiedatum

Auteur

Bert Seynhaeve

Deel dit artikel

Net zoals vele steden en gemeenten gaat De Pinte de uitdaging aan om zoveel mogelijk verharding te vervangen door groen, het zogenaamde tegelwippen.

Met dit kampioenschap wil de Vlaamse overheid samen met vzw Breekijzer de strijd aangaan tegen verharding. Alle gemeenten over heel Vlaanderen kunnen het hierbij tegen elkaar opnemen om zo veel mogelijk tegels te wippen. 
“In De Pinte is 65% van het grondgebied niet verhard en dus groen. Met de gemeente willen we nog meer inzetten op ontharding. Zo werd de hele zone ter hoogte van het voormalige gebouw van de Speelark aan de gemeenteschool al aangepakt. Om onze inwoners een extra duwtje in de rug te geven, zorgen we ook voor subsidies om onder andere voortuinen en opritten te vergroenen en om bomen aan te planten in woongebied.” zegt Vincent Van Peteghem.

Heb je zelf ook tegels uitgebroken? Registreer ze dan via deze website, zo gaat de tegelteller van De Pinte omhoog.

Nieuws uit De Pinte

Huis-aan-huisblad april 2024

Marian De Bie nieuw gemeenteraadslid in De Pinte - Zevergem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 legde Marian De Bie de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor cd&v in De Pinte-Zevergem. Ze vervangt Liselotte Thienpont die binnenkort samen met haar partner naar een andere gemeente verhuist.

Tweede deelwagen op het gemeenteplein

Inwoners die gebruik willen maken van een deelwagen, hebben sinds vandaag een tweede Cambio-auto ter beschikking. In afwachting van een elektrisch model, staat er een benzinewagen aan het gemeenteplein.