Meer laadpalen voor elektrische wagens

Publicatiedatum

Auteur

Bert Seynhaeve

Deel dit artikel

Steeds meer inwoners kiezen bewust voor een elektrische wagen en dus moeten we zorgen voor voldoende oplaadmogelijkheden. Momenteel zijn er al dertien laadpalen in zowel De Pinte als Zevergem, maar onderzoek toont aan dat onze gemeente nood heeft aan minstens twintig publieke laadpalen om klaar te staan voor de toekomst. 

Daarom komen er op negen locaties in onze gemeente nieuwe laadpalen. Deze komen aan WZC Scheldevelde, op het Kerkplein, het Europaplein en het pleintje in de Elsboslaan, in de Vredestraat, Polderbos en Parkwegel en ten slotte ook aan Moerkensheide en het Gemeentehuis. De laadpalen zullen in het najaar van 2023 geïnstalleerd worden door Engie. We zorgen er uiteraard voor dat de laadpalen voetgangers en fietsers niet hinderen.

Nieuws uit De Pinte

Huis-aan-huisblad april 2024

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Net zoals vele steden en gemeenten gaat De Pinte de uitdaging aan om zoveel mogelijk verharding te vervangen door groen, het zogenaamde tegelwippen.

Marian De Bie nieuw gemeenteraadslid in De Pinte - Zevergem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 legde Marian De Bie de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor cd&v in De Pinte-Zevergem. Ze vervangt Liselotte Thienpont die binnenkort samen met haar partner naar een andere gemeente verhuist.