Marian De Bie nieuw gemeenteraadslid in De Pinte - Zevergem

Publicatiedatum

Auteur

Bert Seynhaeve

Deel dit artikel

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 legde Marian De Bie de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor cd&v in De Pinte-Zevergem. Ze vervangt Liselotte Thienpont die binnenkort samen met haar partner naar een andere gemeente verhuist.

Marian De Bie is people manager bij een sociale dienstengroep en sterk betrokken bij het Zevergemse dorpsleven. Ze is een enthousiaste vrijwilliger bij talrijke dorpsactiviteiten, samen met haar man Peter. Maar kan samen met haar dochters ook genieten van de mooie natuur in en rond Zevergem.

Liselotte: “Met een brede glimlach en vol trots kijk ik terug op mijn periode als gemeenteraadslid van onze prachtige gemeente, die de afgelopen 27 jaar ook mijn thuis was. Hier opgroeien en bijdragen aan onze gemeenschap was een absoluut voorrecht. Ik koester de herinneringen en geef met het volste vertrouwen mijn mandaat door aan Marian. En uiteraard blijf ik De Pinte met een warm hart volgen.”

Marianne: “Ik dank Liselotte voor haar engagement en wens haar alle succes met de nieuwe stap in haar leven. Ik zet met veel enthousiasme haar werk verder voor een gemeente waar we het állen goed hebben. De Pinte-Zevergem is een gemeente waar we zorg dragen voor jong en oud. We moeten jonge gezinnen ondersteunen, maar we moeten bijvoorbeeld ook initiatieven steunen waardoor ouderen langer thuis kunnen wonen.”

Nieuws uit De Pinte

Huis-aan-huisblad april 2024

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Net zoals vele steden en gemeenten gaat De Pinte de uitdaging aan om zoveel mogelijk verharding te vervangen door groen, het zogenaamde tegelwippen.

Tweede deelwagen op het gemeenteplein

Inwoners die gebruik willen maken van een deelwagen, hebben sinds vandaag een tweede Cambio-auto ter beschikking. In afwachting van een elektrisch model, staat er een benzinewagen aan het gemeenteplein.