cd&v zoekt het mooiste plekje van West-Vlaanderen!

Publicatiedatum

Auteur

Dries Dehaudt

Deel dit artikel

Cd&v West-Vlaanderen trapte vorige week haar campagne af met een positieve boodschap en gaat op zoek naar het 'Mooiste Plekje van West-Vlaanderen'. Per gemeente werd er een longlist opgesteld van vijf mooie en inspirerende plekken. Iedereen kan online stemmen voor zijn of haar favoriet. Dat de zoektocht naar schoonheid in West-Vlaanderen leeft is duidelijk, want intussen brachten al meer dan 18.000 West-Vlamingen hun stem uit.

“West-Vlaanderen is een geweldige provincie, en elke West-Vlaamse gemeente heeft prachtige plekjes. Ons vasthouden aan wat ons gelukkig maakt, trots zijn op waar we leven, en de schoonheid van onze provincie uitstralen naar de rest van het land: dat is het West-Vlaamse gevoel. Dat is waar onze campagne ook over zal gaan: niet over wat ons verdeelt maar over wat ons verbindt als West-Vlamingen.” – Hilde Crevits, cd&v-lijsttrekker Vlaams Parlement.

Na deze stemcampagne wordt een shortlist opgesteld worden van de vier mooiste plaatsen van de provincie. Een vakjury zal daaruit dan het ‘Mooiste Plekje van West-Vlaanderen’ kiezen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 17 januari volgend jaar. De wedstrijd wordt georganiseerd door cd&v West-Vlaanderen.
De wedstrijd wordt een echte zoektocht naar schoonheid in de provincie West-Vlaanderen. Wordt het een bekende toeristische trekpleister of net die verborgen parel? Dat hangt volledig af van het stemgedrag van de deelnemers. De vakjury zal uiteindelijk de definitieve knoop doorhakken uit de shortlist van vier plaatsen.

“Cd&v West-Vlaanderen wil niet alleen het mooiste plekje vieren, maar wil ook de lokale gemeenschap actief betrekken. Het gaat om het koesteren van ons erfgoed, het ondersteunen van duurzaam toerisme en het creëren van een bloeiende toekomst voor onze regio.” – Nathalie Muylle, cd&v lijsttrekker Federaal Parlement.
Iedereen kan stemmen via www.hetmooisteplekje.be

Nieuws

West-Vlaamse lijsten voor 9 juni volledig

De provinciale partijraad van CD&V West-Vlaanderen heeft vandaag de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. “Zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement kunnen we rekenen op een mooie mix van ervaren krachten en jong geweld”, aldus provinciaal voorzitter Kris Declercq

Onze oplossingen voor het huisartsentekort in West-Vlaanderen

Wie ziek is, vindt ook in West-Vlaanderen steeds moeilijker een huisarts. In 54 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kampt op vandaag met een huisartsentekort. 80 procent van de West-Vlamingen wordt zo geconfronteerd met patiëntenstops of verre verplaatsingen. 

Papes Putten in Lichtervelde is ‘Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen’!

Papes Putten in Lichtervelde is uitgeroepen tot 'Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen'. De wedstrijd werd georganiseerd door cd&v West-Vlaanderen en mobiliseerde bijna 20.000 West-Vlamingen die hun stem uitbrachten op zoek naar schoonheid in West-Vlaanderen. In aanwezigheid van Minister Hilde Crevits en Nathalie Muylle werd Papes Putten deze ochtend officieel bekendgemaakt als de winnaar van deze wedstrijd. Ook per gemeente is de winnaar gekend.