CD&V vraagt laadpalen en fietsenstallingen voor nieuwe parking in Kapelle-Oost

Publicatiedatum

Auteur

Mathias Diricx

Deel dit artikel

In 2022 berekende Vlaanderen per gemeente de precieze behoefte aan laadpalen tegen 2025, afhankelijk van het aantal inwoners en auto’s. In Kapelle-op-den-Bos is er nog werk aan de winkel, gezien het gemeentebestuur nog maar 16% heeft gerealiseerd van de laadbehoefte tegen 2025.

Edward De Wit kaartte op de laatste gemeenteraad het probleem aan, waarbij hij verwees naar de recent nieuw aangelegde parking in Kapelle-Oost: “De nieuwe parking heeft het inrijden van het dorp zeker aantrekkelijker gemaakt. De parking is mooi aangelegd en wordt al goed gebruikt. Toch ontbreken er enkele zaken, waaronder laadpalen. Wij begrijpen dat er al bekabeling hiervoor voorzien werd, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen voor laadpalen."

Verder wijst CD&V ook op het ontbreken van fietsstallingen en vuilnisbakken. Geertje Jacobs (CD&V-bestuurslid) woont om de hoek: “Fietsenstallingen zouden nochtans nuttig zijn voor mensen die de bus nemen om naar Mechelen of Londerzeel te gaan of mensen die vanop de parking willen vertrekken om een wandeling te maken en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is er nergens op de parking een vuilnisbak voorzien. In de zomer zal dit zeker problemen geven als mensen de parking gebruiken om even iets te eten of te drinken” CD&V roept daarom het gemeentebestuur op ook fietsenstallingen en vuilnisbakken te voorzien.

kapelle-op-den-bos_nieuws

Aangifte belastingen (aanslagjaar 2024)

De aangifte in de personenbelasting aanslagjaar 2024 kan vanaf nu online ingediend worden en moet ingediend zijn tegen 15 juli 2024.

Oppositie vraagt transparantie over subsidie van 1 miljoen euro en renteloze lening aan nieuwe fusieclub voor aanleg van twee kunstgrasvelden

Vorige maandag keurde de gemeenteraad definitief de subsidie van 1 miljoen euro en de renteloze lening van 250.000 euro goed aan voetbalclub Groot Kapelle. Op de gemeenteraad vroegen we meer transparantie over het dossier en hebben we gevraagd het punt op een volgende zitting te behandelen.

Onze voorstellen voor de wekelijkse markt

De markt op donderdag is voor heel wat Kapellenaren niet alleen een plaats om boodschappen te doen. Het is ook een belangrijke sociale ontmoetingsplaats. Jammer genoeg stellen we vast dat het aantal kramen de afgelopen jaren sterk afneemt en daardoor ook de aantrekkingskracht van de markt.