cd&v gaat voor meer respect in Oost-Vlaanderen met Vincent en Nicole

Publicatiedatum

Deel dit artikel

De provinciale partijraad van cd&v Oost-Vlaanderen maakt de eerste namen bekend voor de Oost-Vlaamse lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni 2024. Daarbij wordt resoluut gekozen voor een sterke combinatie van vernieuwing en ervaring achter boegbeelden Vincent Van Peteghem en Nicole de Moor.

“De verkiezingen gaan voor cd&v over respect voor iedereen die elke dag het beste van zichzelf geeft. Respect voor iedereen die doet wat moet. Daarom kiezen we voor onze kieslijsten ook resoluut voor mensen met beide voeten in de samenleving. We kiezen voor sterke parlementairen die zich ook de volgende jaren vol willen smijten en voor lokale krachten met stevige wortels in hun gemeente of stad. Samen gaan we voor meer respect in Oost-Vlaanderen”, aldus federaal lijsttrekker, vice-eersteminister en minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

“We hebben een bijzonder sterke ploeg samengesteld. Stuk voor stuk gedreven mensen en harde werkers die de komende jaren mee willen bouwen aan meer respect. Meer respect voor mensen die zich inzetten voor onze samenleving, die verenigingen draaiende houden en kmo’s uit de grond stampen. Samen met andere gedreven kandidaten die we later bekend maken, zullen zij zich keihard inzetten voor Oost-Vlaanderen”, besluit Vlaamse lijsttrekker, staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole de Moor.

De Oost-Vlaamse partijraad keurde vastberaden de modellijsten goed.

VLAAMS

1. Nicole de Moor (Sint-Gillis-Waas, 39)
2. Robrecht Bothuyne (Kruisem, 44)
3. Joke Schauvliege (Evergem, 53)
4. Abdil Kara (Gent, 29)
5. Laure Nkundakozera Uwase (Denderleeuw, 31)
1ste opv. Stijn De Roo (Gent, 35)
                
KAMER

1. Vincent Van Peteghem (De Pinte, 43)
2. Leentje Grillaert (Wetteren, 43)
3. Jan Vanderstraeten (Lebbeke, 32)
1ste opv. Phaedra Van Keymolen (Haaltert, 47)

Nieuws

cd&v Oost-Vlaanderen stelt kandidatenlijsten voor provincieraadsverkiezingen voor

cd&v Oost-Vlaanderen stelt met trots de kandidatenlijsten voor de aankomende provincieraadsverkiezingen voor. De lijsten voor de kiesdistricten Gent, Aalst-Oudenaarde en Dendermonde-Sint-Niklaas zijn een evenwichtige mix van ervaren politici en veelbelovende nieuwkomers. Met deze diverse teams, die zorgvuldig zijn samengesteld om een brede vertegenwoordiging van de verschillende steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen te waarborgen, is cd&v klaar om zich in te zetten voor de toekomst van onze provincie.

Niet alleen sensibiliseren, ook handhavingsmaatregelen nodig om de parkings in Oost-Vlaanderen te vrijwaren van zwerfvuil!

Zwerfvuil is een hardnekkig maatschappelijk probleem. Al jaren zoeken verschillende instanties in Vlaanderen oplossingen voor het zwerfvuil en sluikstort op de wegen. In de aanpak van zwerfvuil werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op een driesporenbeleid: sensibiliseren, verbaliseren en opruimen.

Cd&v wil van de Vlaamse Ardennen winnende regio maken

Wie aan de landelijke Vlaamse Ardennen denkt, denk aan de koers. En toch hangt de regio in de staart van het peloton wanneer het gaat over de verdeling van middelen vanuit Vlaanderen. In een nieuw plan voor de Vlaamse Ardennen, opgemaakt in samenwerking met burgemeesters en schepenen uit de regio, pleit Robrecht Bothuyne (ondervoorzitter cd&v, Vlaams parlementslid en eerste schepen in Kruisem) voor een eerlijkere verdeling van middelen. “Dit gaat over de centen uit het Gemeentefonds, maar evengoed over onderwijs, werkgelegenheid en mobiliteit. De regio Vlaamse Ardennen is onderbedeeld op heel wat vlakken en dat moet in de toekomst anders. Wie in onze regio woont, is evenveel waard als iemand die in Antwerpen woont.”