Cd&v Dendermonde stelt 4 nieuwe kandidaten voor

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Cd&v Dendermonde stelt vier nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ondertussen staat de teller op 14 nieuwe gezichten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

“Met onze partij maken we volop werk van een sterk lokaal verhaal op maat van onze stad Dendermonde en de deelgemeenten. We blijven onze partij ook verder vernieuwen en het doet bijzonder veel deugd dat gedreven en warme mensen met een groot hart voor onze Ros Beiaardstad sterk geloven in ons cd&v-verhaal en er actief hun schouders willen onder zetten. De afgelopen maanden stelden we reeds 10 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag, met de voorstelling van Bianca, Diaz, Heidi en Gil, staat de teller alvast op 14 nieuwe gezichten ten opzichte van een totaal van 35 kandidaten.” verklaart Dendermonds cd&v-voorzitter Hendrik Verwaeren.

“Ik ben heel blij dat ons team versterkt wordt met 2 hippe jonge gasten maar ook met 2 powerdames die al heel wat balletjes in de lucht houden.  Bianca, Diaz, Heidi en Gil staan letterlijk elk uur van de dag midden de mensen en dat is wat onze partij typeert. Ze weten wat er leeft bij de mensen en willen samen meewerken aan de toekomst van onze stad en deelgemeenten”, benadrukt lijsttrekker en burgemeester Leen Dierick.

We hebben duidelijke ambities voor Dendermonde en de deelgemeenten om ze klaar te stomen voor de toekomst. Wij willen verder werk maken van een warme en veilige stad voor iedereen waar het aangenaam is om te werken, te wonen en te ontspannen. En bovenal willen we een stad die zich klaarmaakt voor de toekomst zodat we onze kinderen en kleinkinderen kunnen laten opgroeien in een nog beter Dendermonde die mee is met zijn tijd. Om die ambities te kunnen waarmaken heb ik het geluk te kunnen rekenen op een ervaren en vernieuwde ploeg. Stuk voor stuk mensen die midden de mensen staan en hun strepen verdienden in het verengings- en/of professioneel leven. Want in alle bescheidenheid een kopvrouw is pas zo sterk als de kwaliteit van de ploeg die 100% achter haar staat. En ik heb het geluk om over een dergelijk team te mogen beschikken. Onze ambitie naar de gemeenteraadsverkiezingen is dan ook om de grootste partij van Dendermonde te blijven”, voegt ze er nog aan toe.

Leer de kandidaten beter kennen

Bianca Smet en haar partner Kris Peelman wonen samen in Grembergen en hebben twee (plus)zonen. Bianca is een open en eerlijke 46-jarige dame met groene vingers die veel belang hecht aan een inclusieve samenleving. Ze is actief bij onder meer Tuinhier Grembergen en het buurtcomité van Winningen en lid van verschillende verenigingen. Ze is werkzaam als deskundige vreemdelingenzaken.

Diaz Abbeel is een sportieve en sociale 25-jarige Dendermondse en partner van Berte Verhas. Je kan hem als nachtraaf spotten in het Dendermondse nachtleven, zo staat hij achter de toog van Bastion Vijf. Hij is niet bang voor ruig fysiek contact want de Dendermonde Rugby Club is zowat zijn tweede thuis. Professioneel is hij aan de slag bij syndicuskantoor Syncura. Zijn hart klopt voor alles wat met de Dendermondse reuzen en het Ros te maken heeft.

Heidi Cools is een sportieve en zorgzame 46-jarige dame uit Baasrode, dochter van gewezen cd&v-gemeenteraadslid Denise Moens, partner van Wim Cooremans en mama van drie tieners. Ze is werkzaam bij de VDAB als detentiebemiddelaar in de gevangenis van Dendermonde. Mensen die het moeilijk hebben helpen naar een beter leven, is haar passie. Haar vrije tijd vult ze met wandelen, lopen, fitness, krachtbal en lezen.  In het weekend vind je haar veelal bij Krachtbalclub 't Botterken.. Haar motto is keep going, you can do it!“

Gil De Backer is 25 jaar, woonachtig in Sint-Gillis-bij-Dendermonde en zoon van Jan De Backer. De bouwsector en het vergunningenbeleid zijn voor hem geen onbekende als bouwkundig tekenaar. Hij heeft een passie voor de horeca, waarin hij aan de slag is als flexijobber en droomt van een eigen horecazaak in Dendermonde. Ook hij is een fervente rugbyspeler bij de Dendermondse Rugby Club.

Nieuws uit Dendermonde

Met deze 5 is Dendermondse cd&v-lijst compleet!

Cd&v Dendermonde stelt 5 (nieuwe) kandidaten voor die zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Tegelijk kondigt cd&v aan dat de partij een volledige lijst van 35 kandidaten kan voorleggen, waarvan maar liefst 20 volledig nieuwe, beloftevolle kandidaten. Naast ons ervaren team van cd&v-mandatarissen is onze lijst versterkt met nieuwe mensen én met mensen die achter de schermen al bergen werk hebben verzet. Een mix van ervaring, vernieuwing, van alle leeftijden en deelgemeenten, met 1 oranje draad: elk van hen beschikt over de capaciteiten om de stad te besturen!

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.