Carnaval zorgt voor feestweek tijdens krokusvakantie in Pelt

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Carnaval zorgt tijdens de krokusvakantie voor een hele week feest in Pelt. De vier Peltse carnavalsverenigingen en dienstencentrum Sint-Oda pakken uit met een eigen stoet en/of bal. De straten en pleinen beloven weer vol te stromen met kleurrijke feestvierders.

 

Carnaval valt dit jaar extra vroeg in de gemeente Pelt. De feestelijkheden beginnen al op vrijdag 9 februari bij de optochten van de lagere scholen.
Het volledige feestprogramma ziet er als volgt uit:

 • Carnavalsstoet van CV De Meulewiekers op zaterdag 10 februari om 14.11 uur in de straten van Sint-Huibrechts-Lille. In de avond vindt een carnavalsbal plaats op het Dorpsplein.
  Verkeer in de gehele dorpskern zal verhinderd zijn tijdens de optocht. Van 7 tot en met 11 februari worden verkeersmaatregelen getroffen in en rondom de dorpskern.
  Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.
 • Verkleedbal van CV De Rare Vogels (Grote Heide) op zaterdag 10 februari om 20.11 uur in OC Zaal Pax.
 • Lichtstoet van De Gezellen van Taxandria op 11 februari om 19.33 uur in de straten van Neerpelt Centrum. Na afloop vindt een carnavalsbal plaats op het Marktplein. Van 8 tot en met 12 februari zullen verkeersmaatregelen worden getroffen in Neerpelt Centrum. Tijdens de optocht zal in een groot deel van Neerpelt Centrum – inclusief de stationsomgeving – het verkeer verhinderd zijn.
  Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.
 • Kindercarnaval, ook van De Gezellen van Taxandria, op 12 februari om 13.30 uur in OC De Kentings.
 • Carnavalsstoet van Sint-Oda op dinsdag 13 februari om 13 uur in de omgeving van het dienstencentrum.
  Zie in bijlage het plannetje met het parcours.
 • Carnavalsstoet van CV De Zwiebertjes op zondag 18 februari om 13.33 uur in de straten van Overpelt Centrum. Na afloop zal een carnavalsbal plaatsvinden op de Oude Markt. Tussen 16 en 19 februari zullen er verkeersmaatregelen geroffen worden op verschillende plekken in de dorpskern van Overpelt Centrum.
  Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.

Alle verkeersmaatregelen zullen tijdig kenbaar worden gemaakt via verkeersborden op de desbetreffende locaties. De reglementering heeft enkel betrekking op gemeentewegen.

Er zijn nog veel meer carnavalsevenementen. Voor meer informatie over de carnavalsprogramma’s raadpleeg je best de facebookpagina’s en websites van de organisatoren:

 

 

Nieuws

Peltse verenigingen krijgen opleiding rond levensreddende technieken

Meer dan 100 Peltenaren uit het verenigingsleven kregen dit voorjaar in negen praktische sessies uitleg hoe ze moeten reageren bij een hartstilstand. Aan de hand van een oefenpop konden ze reanimatietechnieken oefenen en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) uitproberen.

 

 

Voor het eerst prikkelarme kermis in Pelt

Van 31 maart tot en met 2 april gaat op de Grote Heide de eerste kermis van het jaar in Pelt door. Deze kermis zal dit keer rustig beginnen op Paasdag. Want voor het eerst in Pelt zal er dan een uur lang prikkelarme kermis zijn.  Het geluid wordt begrensd tot achtergrondmuziek, felle lichten worden gedimd en flikkerende lichten gedoofd. Kermis moet immers een feest zijn voor iedereen, ook voor wie gevoelig is voor fel licht en zware geluiden.

Rikkaartpleintje in hedendaags kleedje gestoken

De gemeente heeft het Rikkaartpleintje in Sint-Huibrechts-Lille in een compleet nieuw kleedje gestoken. Het was door de jaren versleten geraakt terwijl de buurt verjongde. Die verjongde buurt beschikt nu over een vernieuwd  buurtplein. De buurtbewoners konden voorafgaand hun ideeën over het pleintje op papier zetten. De gemeentelijke dienst beheer publieke ruimte tekende vervolgens het ontwerp en voerde ook zelf de werken uit.