Brug E40 afgesloten tussen maandag 8 en vrijdag 12 april 2024!

Publicatiedatum

Auteur

Claudio Saelens

Deel dit artikel

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer krijgt de brug over de E40 een nieuwe laag asfalt. De werken worden uitgevoerd tussen maandag 8 april en vrijdag 12 april 2024 (uiteraard als het weer het toelaat).

Voorziene omleiding:

Het Agentschap wegen en verkeer voorziet de volgende omleiding: Het verkeer vanuit Beernem richting Wingene moet omrijden via de E40 tot aan de verkeerswisselaar met de E403. Men neemt er verscheidene afritten om te draaien richting Brussel. In Beernem (nr. 10) neemt men de afrit richting Wingene. Verkeer komende uit Wingene richting Beernem rijdt de E40 op tot aan het op- en afrittencomplex Aalter en draait daar om, richting Oostende, om in Beernem de afrit te nemen.

Plaatselijk verkeer en landbouwvoertuigen:

Landbouwvoertuigen kunnen de E40 natuurlijk niet oprijden. Deze kunnen gewoon gebruik maken van de andere twee bruggen over de E40 op het grondgebied Beernem. Afhankelijk van de bestemming rijd je dus via de H. d’Ydewallestraat en Wellingstraat naar de andere kant van de E40 ofwel via de Sint-Andreaslaan, Sint-Jorisstraat, Miseriestraat en Vijverstraat richting Hulstlo, Beelkens,…

Afdelingsnieuws

Beernem behoort bij de koplopers op het vlak van openbare ledverlichting.

Ledverlichting plaatsen levert niet enkel energie- en kostenbesparing op, het is ook positief voor de uitstoot van CO2.

aanpak van de parkeerproblemen in de Kardinaal Cardijnlaan en omgeving

De appartementsblok op de hoek van de Wingenesteenweg en de Kardinaal Cardijnlaan zorgt voor een grote parkeerdruk in de omgeving. Omwonenden vragen oplossingen en enkele handelszaken vragen kortparkeren.

Verkeersleefbaarheidsonderzoek Stationsomgeving Beernem

Tijdens een bewonersvergadering eind 2022 werd uitgebreid gesproken over de verkeersleefbaarheid in de stationsomgeving van Beernem. Verschillende punten in de Sint-Jorisstraat en aanpalende straten kwamen aan bod en verdienen onze aandacht.