Asbestactie met Igean is succes

Publicatiedatum

Auteur

Pieter Cools

Deel dit artikel

Dankzij de samenwerking met Igean zijn er al zeer veel asbestdaken vervangen in Wuustwezel.

 

Wuustwezel is hierin zelfs koploper. Weet schepen van milieu Pieter Cools (CD&V). In 2021 werd er 400 ton asbest verwijderd en in 2022 zelfs 800 ton.

Een verklaring hiervoor is dat er in Wuustwezel veel landbouwers zijn die gebruik maken van deze mogelijkheid om de asbestdaken van hun stallen te vervangen door andere alternatieven. Weet schepen van landbouw May Aernouts (CD&V)

Eigenaars kunnen een aanvraag indienen bij Igean, wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, komt er iemand van Igean ter plaatse. Die bekijkt dan samen met de eigenaar welke materialen (containers, een plaatzak of bigbags) er nodig zijn. Hierbij worden er ook tips gegeven hoe er best te werk gegaan kan worden.

Bij Igean kunnen ook de nodige PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen) mee besteld worden, zo wordt er een compleet pakket aangeboden.

De landbouwers zijn blij dat ze deze ondersteuning via Igean kunnen krijgen. Want ook zij zijn bezorgd over ieders gezondheid. Aldus May.

 

Wil je graag meer info?

Dit kan je vinden via de website van Igean of spreek één van de schepenen aan.

Nieuws

Nieuwe Lourdesgrot in Gooreind

Nieuw ontwerp voor site Lourdesgrot in Gooreind

"Jef Van Campenhout van Studio Van Campenhout heeft de kunstwedstrijd voor het nieuwe ontwerp van de Lourdesgrot in Gooreind gewonnen. Zijn ontwerp Circulus Sanctus werd gekozen uit 48 inzendingen uit België en Nederland, door een jury bestaande uit afgevaardigden van de cultuurraad, erfgoedraad en de parochie."

"Met een geldprijs van 20.000 euro zal Studio Van Campenhout instaan voor de vervaardiging, levering en plaatsing van zijn ontwerp. Ook Eric Verhelst en Christiaan Billiet konden de jury bekoren met hun voorstel. Zij werden respectievelijk tweede en derde en ontvangen elk 300 euro voor hun ontwerp." Vertelt schepen van Cultuur Katrin Kempenaers (CD&V).

Lokale landbouwster mee op de Vlaamse lijst.

Een gedreven melkveehoudsters, Sabina Vandeweyer, die ijvert voor de bestaanszekerheid van alle land- en tuinbouwers. Sabina Komt op voor het Vlaams parlement.

Nationale parken, landschapsparken, sigmaplannen, natuurinrichtingsprojecten, natuurbeheersplannen, natuurherstel, mestdecreet, stikstof, gewasbescherming, waterbeheer, voorkooprechten door andere instanties … zorgen er voor dat land- en tuinbouwers hun werk niet meer fatsoenlijk kunnen doen.
Wij staan met onze beide voeten in de praktijk en worden zoals jullie er dagelijks mee geconfronteerd.
Het moet stoppen dit werkt voor geen enkele land- en tuinbouwer. Er moet zekerheid zijn voor alle boeren en zeker onze jonge land- en tuinbouwers.

Wuustwezelse kandidaten kleuren bovenlokale verkiezingen

Als enige gemeente in onze regio beschikt Wuustwezel over drie kandidaten voor de komende Vlaamse en nationale verkiezingen. Alle drie komen ze op voor CD&V.