aanpak van de parkeerproblemen in de Kardinaal Cardijnlaan en omgeving

Publicatiedatum

Auteur

Claudio Saelens

Deel dit artikel

De appartementsblok op de hoek van de Wingenesteenweg en de Kardinaal Cardijnlaan zorgt voor een grote parkeerdruk in de omgeving. Omwonenden vragen oplossingen en enkele handelszaken vragen kortparkeren.

Na een parkeeronderzoek door de dienst mobiliteit en bespreking van de onderzoeksresultaten in de verkeerscommissie worden een aantal maatregelen genomen.

Volgens burgemeester Jos Sypré (CD&V) die ook de bevoegdheid mobiliteit draagt, worden in de Wingensesteenweg in de omgeving van het telecomcenter en in de K Cardijnlaan voor de kapperszaak telkens 2 parkeerplaatsen voor kortparkeren ingericht.

Gemeenteraadslid Anja Coens (CD&V) volgt het dossier op de voet: “Het is goed dat er geluisterd wordt naar de inwoners! Vanuit de verkeerscommissie suggereerden we een aantal aanvullende maatregelen om zo de verkeersleefbaarheid in de buurt te vergroten. Het Hazenpad wordt ingericht met alternerend parkeren en langs de K Cardijnlaan worden de parkeerstroken door middel van belijning in afzonderlijke parkeervakken ingericht. Het lijkt me goed dat er verder ook werk gemaakt wordt van de parkeerorganisatie in de andere straten die palen aan de K Cardijnlaan.”

Afdelingsnieuws

Beernem behoort bij de koplopers op het vlak van openbare ledverlichting.

Ledverlichting plaatsen levert niet enkel energie- en kostenbesparing op, het is ook positief voor de uitstoot van CO2.

Brug E40 afgesloten tussen maandag 8 en vrijdag 12 april 2024!

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer krijgt de brug over de E40 een nieuwe laag asfalt. De werken worden uitgevoerd tussen maandag 8 april en vrijdag 12 april 2024 (uiteraard als het weer het toelaat).

Verkeersleefbaarheidsonderzoek Stationsomgeving Beernem

Tijdens een bewonersvergadering eind 2022 werd uitgebreid gesproken over de verkeersleefbaarheid in de stationsomgeving van Beernem. Verschillende punten in de Sint-Jorisstraat en aanpalende straten kwamen aan bod en verdienen onze aandacht.