55+-infobeurs op 24 en 25 november 2023

Publicatiedatum

Auteur

Sonja Van Den Bossche

Deel dit artikel

Eénmaal per legislatuur organiseert het Lokaal bestuur Herne een 55+ infobeurs. Ze vindt plaats op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2023 in sporthal De Hernekouter. De insteek is deze keer bewust anders dan bij voorgaande edities. Het doel is vooral informeren en sensibiliseren via lezingen en standen rond 3 thema’s: levenslang leren, lang leve de gezondheid en levenslang thuis wonen. De beurs wordt georganiseerd door de dienst Welzijn in samenwerking met het platform Welzijn, de seniorenwerkgroep, de verenigingen en de dienst Vrije tijd. Toegang tot de beurs is gratis.

De beurs wordt officieel geopend op vrijdag 24 november 2023 om 14.00 uur door bevoegd schepen Carina Ricour.

Openingsuren:
- vrijdag 24 november 2023 van 14.00 uur tot 18.00 uur
- zaterdag 25 november 2023 van 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: 
Sporthal De Hernekouter, Hernekouter 1, 1540 Herne

Voor wie?

In de eerste plaats voor alle 55-plussers, hun familieleden en mantelzorgers. Maar ook voor alle verzorgenden, mensen die met ouderen zijn begaan, … 
Kortom, iedereen die geïnteresseerd is of iets meer wil weten over deze thema’s, is van harte welkom.

Op het programma
Heel wat standhouders bieden een bron van informatie aan rond de 3 centrale thema’s. 
Zo zijn aanwezig: diverse mutualiteiten, Logo Zenneland (LOkaal GezondheidsOverleg), de intergemeentelijke preventiedienst, Bewegen op Verwijzing, Spitt-plus, Stop Darmkanker, yoga, Samana, de Alzheimerliga, de Digibank, woonzorgcentrum Sint-Felix, de Woonwinkel, de Welzijnskoepel West-Brabant, de dienst aangepast vervoer, Vias (met rijsimulator), Ligo (Centrum voor Basiseducatie), de brandweer, de internetdokter van Herne en de dienst Welzijn. Om even na te praten, zal je kunnen genieten van een drankje of versnapering.

Deze standen kan je doorlopend tijdens de 2 dagen bezoeken.

Naast standhouders staan er verschillende lezingen en een yoga-initiatie op de planning.

Vrijdag 24 november 2023

* Om 14.30 uur (bovenzaal) - Notaris Boschmans 
De notaris informeert je over hoe je kan anticiperen op je toekomst: successieplanning, erfrecht en zorgvolmachten.

* Om 16.00 uur (bovenzaal) - LEIF (LevensEinde InformatieForum)
Kris Van de Gaer licht de vijf wilsverklaringen toe: de negatieve wilsverklaring, de wilsverklaring euthanasie, de verklaring inzake de wijze van teraardebestelling, de verklaring van orgaandonatie en het schenken van je lichaam aan de wetenschap.

Zaterdag 25 november 2023

* Om 10.30 uur (benedenzaal) Yoga ochtendsessie voor iedereen

* Om 11.30 uur (bovenzaal) Bewegen Op Verwijzing 
BOV helpt mensen op weg naar een actiever leven met professionele coaching en een beweegplan op maat. Inne Debusscher neemt je als coach bij de hand in dit verhaal.

* Om 13.00 uur (bovenzaal) - Leen Dendievel
Naast actrice is Leen Dendievel ook consulente psychologie en schrijfster van meerdere boeken over mentaal welzijn. Leen bundelde al deze inzichten met haar eigen ervaring in een voorstelling. In Herne spreekt ze over het boek „Georges & Rita", over euthanasie, afscheid nemen en familiebanden.

* Om 15.00 uur (bovenzaal) - Logo Zenneland: Halt2Diabetes

1 op 10 volwassen Belgen wordt met diabetes geconfronteerd. In meer dan 95% van de gevallen gaat het over diabetes type 2. Diabetes verhoogt het risico op een hartinfarct, trombose, nier- en oogproblemen, zeker als de ziekte (te) laat ontdekt wordt. Meer dan 37% van de Belgen met diabetes weten dit niet, lopen rond zonder diagnose en krijgen dus niet de juiste behandeling. Vroegtijdige vaststelling is dus van groot belang. Het goede nieuws is namelijk dat meer dan de helft van de gevallen van diabetes type 2 kan worden voorkomen via een gezonde leefstijl. Wil je meer te weten komen over dit thema? Dan is deze infosessie zeker iets voor jou.

De bovenzaal van de sporthal is bereikbaar met een lift.

Voor meer informatie, kan u terecht bij:

* bevoegd schepen [email protected] (0478 40 24 57)

* dienst Welzijn – [email protected] (02 397 00 06)

Nieuws

CD&V Herne in de pers: MEI 2024

CD&V Herne in de pers: APRIL 2024

Enkele recente feiten:

CD&V Herne in de pers: MAART 2024

Gezellige paasdagen!