Zondag 12 november: Streekproductenbeurs

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

Op zondag 12 november laat Temse je graag kennismaken met lekkernijen en nieuwigheden van eigen bodem. Confrérie Gouden Sleutel organiseert dan samen met Lokaal Bestuur Temse de 3de editie van de succesvolle Streekproductenbeurs in het Gemeentehuis op de Markt, van 13 u. tot 17 u.

Kom dus proeven, kopen en ontdekken van alles wat Temse te bieden heeft!

Op de 3de Streekproductenbeurs verwennen lokale handelaars jou met allerlei proevertjes. Vallen ze in de smaak, dan kan je hun verse, ambachtelijke producten kopen. Er is voor ieder wat wils: van zoetigheden zoals confituren, koekjes, honing, pralines, ijsjes, vlaai, dessertjes… tot hartige lekkernijen zoals unieke kazen, hoeveproducten, brood, fijne vleeswaren, streekbieren en streekgerechten zoals paling in ’t groen, dé specialiteit van Temse.

Naast al dat lekkers zie je ook enkele kunstenaars van Temse aan het werk. Ze demonstreren hoe ze ambachtelijke kaarsen, houtgedraaide objecten, natuurlijke zepen en verzorgingsproducten en handgemaakte kaarten maken.

De feestzaal in het Gemeentehuis kan je bereiken via de trappen op de Markt en via de lift als je de ingang langs de K. Wautersstraat neemt.

Komt dat zien!

 

Confrérie Gouden Sleutel
Deze Confrérie, opgericht in 2017 door de vereniging Toerisme Temse (V.V.V.), zet zich in voor de promotie van lokale producten en producenten uit Temse. Zo zorgde ze voor de uitwerking van een gegidste culinair-toeristische wandeling door het centrum van Temse en een overzichtelijke brochure met streekproducten. Ze biedt ook de lekkerste producten aan in geschenkpakketten die je via het Toeristisch Infokantoor kan bestellen.

In 2018 kwam Confrérie Gouden Sleutel met een gloednieuw initiatief: een Streekproductenbeurs. Op Erfgoeddag presenteerde ze voor de eerste keer het ‘smakelijke erfgoed’ van Temse aan het grote publiek. De beurs was meteen een succes en kreeg 400 bezoekers van binnen en buiten Temse over de vloer. De 2de editie in 2019 lokte meer dan 600 fijnproevers. Door het succes kon een 3de editie niet uitblijven. Helaas gooide de coronacrisis in 2020-2022 roet in het eten.

Nu de omstandigheden weer gunstiger zijn, zet Confrérie Gouden Sleutel opnieuw lokale producten en producenten uit Temse in de kijker.
De Streekproductenbeurs op zondag 12 november 2023 is een ideale afsluiter van de Week van de Smaak (30 oktober-5 november 2023).

Nieuws

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: Werken polikliniek gestart op 16 mei

Verwelkomende groene oase bij Welzijnsvereniging Sleutelzorg in Temse

Welzijnsvereniging Sleutelzorg Temse opent officieel het plein en kunstwerk

Première film Lucky Lady II

Première film Lucky Lady II
Amerikaanse bommenwerper stortte op 30 juli 1943 neer in Tielrode
Vrijdag 7 juni, 20 u., Sint-Pieterskerk Tielrode

De neerstorting van de Amerikaanse bommenwerper Lucky Lady II op 30 juli 1943 leeft voort in het collectieve geheugen van Tielrode. Na meerdere herdenkingen, publicaties (boek, brochures…), expo’s e.a. is nu ook een film gerealiseerd. Rudy Bredael (Waaslandse Videoclub Temse) is de cineast van de 48' durende prent, die de geschiedenis van het toestel omvat: van bij zijn opstijgen in Norfolk (Engeland) tot en met de meest recente herdenking op 30 juli 2023. De film gaat in première op vrijdag 7 juni20 u., in de Sint-Pieterskerk van Tielrode. De vertoning wordt voorafgegaan door een selectie filmpjes (20') uit de Oude Doos m.b.t. Tielrode. Ter plekke kan ingeschreven worden voor de usb-stick die de film én de digitale versie van het boek omvat. Kostprijs: 20 euro.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis.