Elke Sels

Gemeenteraadslid

Elke woont al 40 jaar in Zoersel en heeft vijf kinderen die heel actief zijn in de gemeente. “Zo kom ik automatisch veel onder de mensen. En ik doe niet liever dan hier en daar vrijwillig mijn steentje bij te dragen.”

Twee zaken die Elke heel belangrijk vindt en die ze terugvindt bij CD&V zijn communicatie en zorg.

“Zoerselaars moeten bij het gemeentebestuur terecht kunnen met vragen en noden. In de mate van het mogelijke moet steeds gezocht worden naar een oplossing. Alleszins moeten burgers op een correcte, eerlijke en duidelijke manier te woord gestaan worden.”

Beroepshalve is Elke verpleegster. De zorg voor mensen die daar extra nood aan hebben, ligt haar dan ook nauw aan het hart. “Jong of oud, wie kwetsbaar is, moet de juiste begeleiding kunnen krijgen, of dat nu thuis is of binnen een geschikte opvang.”

Maar Elke ziet zorg ook veel breder: “Inzetten op een veilige gemeenten is ook zorg dragen voor de inwoners. Ik denk dan vooral aan de veiligheid rond de scholen en aandacht voor het auto- en vrachtverkeer daar in de buurt, goede fietspaden, maar ook groene zones en speelzones voor onze kinderen.”