Willem Maetens

Leven in de brouwerij.

Gemeenteraadslid (2018-2021).

 

Ik heb in Leuven bio-ingenieur gestudeerd en gedoctoreerd in de geo­grafie, wat me "en cours de route" ook naar Spanje, Ethiopië, en nu Italië bracht. Maar in Merchtem kon ik altijd thuiskomen: in het weekend na een week in Leuven, of na een paar maanden in het buitenland.

Hier vlamde ik als kind op mijn fiets over de veldwegen, ging ik naar school, zat ik in de Scouts. Hier ben ik nog steeds graag thuis, en daar wil ik aan werken!

Ik & CD&V, da's met een spatje groen!

Naar Brussel fietsen om bij de Vlaam­se Milieumaatschappij te werken aan het waterbeheer maakt je bewust hoe belangrijk een leefbare omge­ving is waarin landbouw, wonen en natuur hun plaats krijgen. Onze pleinen kunnen groener, onze wegen fiets- en wandelvriendelijker, en laat ons nog wat ademruimte! Merchtem kan er alleen maar aangenamer en gezonder van worden.

Leven in de brouwerij!

In Merchtem hoef je je niet te verve­len: jeugdbewegingen, sportclubs, verenigingen, evenementen,... Het beste dat het gemeentebestuur voor een tof Merchtem kan doen is onze verenigingen en eigenlijk iedereen die wat leven in de brouwerij wil brengen zo goed mogelijk onder­steunen. En ja, een echte polyva­lente cultuur/fuifzaal blijft een groot gemis!